11:55 07.09.2016

Уряд планує продати в 2017 р. поки що заборонені до приватизації ДП

2 хв читати
Уряд планує продати в 2017 р. поки що заборонені до приватизації ДП

Кабінет Міністрів України розширив перелік об'єктів, які буде виставлено на продаж у 2016-2017 роках після виключення Верховною Радою зі списку заборонених до приватизації, включивши до нього, зокрема, держпідприємства (ДП) "Артемсіль", "Укрспирт", "Науково-виробниче підприємство "Більшовик" і Львівський державний ювелірний завод.

Відповідні зміни закріплені постановою Кабінету Міністрів №588 від 31 серпня, оприлюдненою на його сайті.

Згідно з документом, до списку також включено ПАТ "Науково-технічний комплекс "Електронприлад", ДП "Завод порошкової металургії", ПАТ "Черкаський приладобудівний завод", єдиний майновий комплекс ДП "Азовський судноремонтний завод", ДП "Укрінтеравтосервіс".

В оновленому переліку також вісім регіональних держпідприємств із видобутку торфу, ДП "Харківський електромеханічний завод", Мелітопольський завод "Гідромаш", корпорація "Київський інститут автоматики", ПАТ "Хімтекстильмаш", 60,888% ПАТ "Український НДІ вогнетривів ім. Бережного", 72,692% ПАТ "Проектно-конструкторський інститут конвеєробудування", ВАТ "Укрцинк"

Окрім того, в ньому ціла низка державних НДІ у сфері авіаційної промисловості, титану, феросплавів, азотної промисловості та органічного синтезу, вагонобудування, вуглехімії, коксохімії, гірничорудної і текстильно-галантерейної промисловості та інших.

Як раніше зазначав голова глава Фонду держмайна, загалом до переліку внесено 110 позицій.

За плану надходжень від приватизації до держсбюджету-2016 у 17 млрд грн бюджет за перші сім місяців 2016 року отримав лише 58,8 млн грн. Конкурс із продажу ОПЗ за стартовою ціною 13,175 млрд грн у липні завершився безрезультатно, проте ФДМ до кінця цього року розраховує виконати план за рахунок повторного конкурсу з ОПЗ і продажу контрольних пакетів акцій шести обласних енергопостачальних компаній (обленерго).

Проект держбюджету на 2017 рік також передбачає надходження близько 17 млрд грн від приватизації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на $1 млрд

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА