17:49 07.09.2016

Порошенко очікує від ГУР Міноборони зміцнення співпраці з колегами з НАТО і ЄС

2 хв читати
Порошенко очікує від ГУР Міноборони зміцнення співпраці з колегами з НАТО і ЄС

Президент України Петро Порошенко під час привітання військовослужбовців Головного управління розвідки Міністерства оборони з професійним святом розповів про завдання, які стоять перед військовими розвідниками.

"Щодо подальших очікувань від військової розвідки в рамках виконання положень Стратегії національної безпеки України президент акцентував на необхідності приведення структури воєнної розвідки у відповідність стандартам НАТО з урахуванням досвіду бойових дій на Сході України; розширення можливостей агентурної розвідки і нарощування потенціалу радіоелектронних, космічних та геопросторових досліджень, передусім, на тимчасово окупованих територіях України; посилення аналітичного напряму діяльності; налагодження співпраці зі спеціальними службами держав-членів НАТО і Європейського Союзу", - повідомляє прес-служба глави Української держави в середу.

У день 24-ої річниці воєнної розвідки України П. Порошенко відвідав Центр технічної розвідки ГУР Міноборони України, де обробляється інформація про діяльність Збройних сил країни-агресора - РФ в Криму і на окупованих територіях України. Президент також ознайомився з новими засобами розвідки, йому були представлені факти порушення Мінських домовленостей, виявлені українськими розвідниками з допомогою сучасних засобів розвідки.

На думку президента, створення Центру є вагомим внеском у розвиток єдиної системи розвідувального забезпечення держави. "Фактично, це початок автоматизації процесу збору і обробки розвідувальної інформації. Подальше нарощування можливостей цього Центру дасть можливість інтегрувати дані, отримані всіма видами технічної розвідки (космічної, повітряної та радіоелектронної), і передавати їх в Генеральний штаб Збройних сил України, Міністерству оборони України, а також у Головний ситуаційний центр України. Впевнений, що Центр технічної розвідки стане однією з головних складових майбутньої об'єднаної автоматизованої системи управління військовою розвідкою України ", - підкреслив П. Порошенко.

Вітаючи військових розвідників з професійним святом, він відзначив діяльність усіх його підрозділів, подякував за мужність, виявлену під час виконання бойових завдань поблизу донецького і луганського аеропортів, у боях на Савур-Могилі, за участь у визволенні Слов'янська, Краматорська, боях під Дебальцевим і в багатьох інших пунктах. Високо оцінив роботу і ветеранів військової розвідки, завдяки яким "виросла нова генерація високопрофесійних оперативних офіцерів, аналітиків та фахівців технічних видів розвідки".

"Там, де було гаряче, попереду завжди були ці воїни-розвідники", - підкреслив П. Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА