14:34 08.09.2016

Чверть українців підтримують заборону абортів, 39% – заборону працевлаштування мігрантів, 14% - повернення смертної кари

3 хв читати
Чверть українців підтримують заборону абортів, 39% – заборону працевлаштування мігрантів, 14% - повернення смертної кари

В Україні з 2012 до 2016 рр. лояльність до абортів збільшилася, але погіршилося ставлення до працевлаштування мігрантів та одностатевих стосунків, а серед забезпечених людей менше прибічників повернення смертної кари, свідчать результатами дослідження, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" на замовлення Аналітичного центру Rating Pro.

Так, 31% опитаних вважають, що не потрібно обмежувати аборти в Україні, 27% – вважають, що варто їх обмежити, але не забороняти, водночас чверть (25%) виступають за повну заборону абортів.

Згідно з опитуванням, з 2012 року лояльності до абортів збільшилася, насамперед, серед чоловіків, молоді, жителів сіл. При цьому загаломм жінки більш ліберально налаштовані до абортів, ніж чоловіки. У регіональному аспекті найбільш негативне ставлення до абортів на Заході країни, особливо в Галичині, де більше половини за повну заборону.

Крім того, згідно з опитуванням, 22% респондентів виступають за працевлаштування в Україні мігрантів з інших країн, 28% – вважають, що слід істотно обмежити, але не забороняти, натомість більшість (39%) – за повну заборону.

"У динаміці фіксується погіршення ставлення до працевлаштування в Україні мігрантів з усіх соціально-демографічних груп, окрім молоді та жителів Донбасу і Заходу, які налаштовані більш лояльно", - зазначено в дослідженні.

Вільну демонстрацію на телебаченні фільмів еротичного характеру підтримують 15% респондентів, 32% - думають, що варто суттєво обмежити, але не забороняти, і 46% опитаних виступають за повну заборону.

Як зазначається, більш ліберальними в питанні демонстрації еротики на ТБ є чоловіки, люди молодшого та середнього віку, з високим рівнем освіти та мешканці сіл. Меншу лояльність демонструють жінки і люди з початковою освітою.

У питанні обмеження проституції в Україні 12% респондентів вважають, що не потрібно обмежувати, 21% згодні на значне обмеження, і 53% виступають за повну заборону.

"Незважаючи на те, що в динаміці жителі сіл є більш лояльними до лібералізації проституції, підтримка в містах є досі вищою. Вже традиційно більш лояльне ставлення до проституції демонструють чоловіки, люди молодшого та середнього віку, серед жінок посилюється тенденція до заборони проституції", - ззаначено в дослідженні.

Щодо одностатевих стосунків в Україні лише 8% респондентів виступають проти будь-якого обмеження, 15% - думають, що варто суттєво обмежити, але не забороняти, і 69% висловилися за повну заборону.

Згідно з дослідженням, з 2012 року ставлення до одностатевих стосунків погіршилося за всіма соціально-демографічними групами. Зберігається тенденція: що старший вік і нижчий рівень освіти, то більше підтримують їх заборону. Більш ліберальні погляди серед молоді, людей з високим рівнем освіти і доходів.

Повну заборону смертної кари в Україні підтримують 31% опитаних, 20% виступають за суттєве обмеження, і 14% вважають, що не можна обмежувати, і стільки ж (14%) висловилися за повне відновлення смертної кари в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення заступника голови Дніпровського РУ ГУНП на 14 млн грн

Європарламент 14-й раз відклав погашення бюджету Ради й Ради ЄС 2022 року, яке раніше відкладали через вимогу надати Україні Patriot

НАТО проведе неформальну нараду глав МЗС країн Альянсу в Празі 30-31 травня

Через обстріл у Козацькому загинула жінка - Херсонська ОВА

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, що пропонує вдосконалити систему початкової загальновійськової підготовки

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

Унаслідок атаки БПЛА в Одесі четверо постраждалих перебувають у лікарні, двоє з них - діти - Труханов

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА