14:59 08.09.2016

Темою 13-го форуму YES буде Україна в центрі "глобального шторму"

3 хв читати
Темою 13-го форуму YES буде Україна в центрі "глобального шторму"

Щорічна зустріч Ялтинської європейської стратегії (YES) "Світ, Європа і Україна: шторми змін", організована міжнародною громадською платформою YES у партнерстві з Фондом Віктора Пінчука, що відбудеться в Києві 15-17 вересня, буде 13-ю в історії проведення цих форумів.

"Анексія і війна в центрі Європи зламали базові міжнародні правила. Україна опинилася в центрі "глобального шторму", але якщо не будуть усунені його першопричини, рано чи пізно він зачепить усіх", - прокоментував обрану тему засновник і член наглядової ради Ялтинської європейської стратегії Віктор Пінчук у релізі YES у четвер.

Він висловив сподівання, що західні партнери розуміють, чому Україна має залишатися їхнім пріоритетом. "Не вирішивши української проблеми, не можна вирішити і європейських", - вважає В. Пінчук.

Голова наглядової ради YES, президент Польщі (1997-2007) Олександр Кваснєвський зазначив, що майбутнє України можна обговорювати лише в глобальному контексті, а про майбутнє сучасного світу вже так само неможливо говорити без дискусії про майбутнє України.

"Україна – це тест для всіх нас, тест на нашу прихильність до фундаментальних цінностей, таких як свобода націй, право на суверенітет держав, мирне співіснування", - наголосив він.

Як зазначається в релізі, пленарні засідання та спеціальні секції форуму відбудуться в Національному культурно-музейному комплексі "Мистецький арсенал". У роботі форуму візьмуть участь понад 350 провідних політиків, дипломатів, бізнесменів, громадських діячів, експертів з 20 країн світу.

Серед головних тем 13-ї щорічної зустрічі – можливі наслідки майбутніх президентських виборів у США; проблеми єдиної Європи після BREXIT, кризи біженців і зростання популізму в політиці; глобальні загрози тероризму, радикалізму, а також проблема соціальної нерівності та шляхи її подолання в глобальному масштабі, наголошується в повідомленні.

Планується, що особливою темою в дискусіях буде ситуація в Україні – учасники обговорять стан процесу реформ і перетворень у країні, бар'єрів, що виникають на їхньому шляху, проблеми підтримки демократичного розвитку України з боку Заходу, а також перспективи подальшого розвитку країни. Окрема дискусія буде присвячена відносинам між Росією і Заходом у нових геополітичних умовах.

Спеціальним партнером 13-ї Щорічної зустрічі YES є гірничо-металургійний холдинг "Метінвест", тоді як рік тому ним був енергетичний холдинг "ДТЕК", що так само належить Рінату Ахметову. Іншими партнерами YES у 2016 році, як і рік тому, виступили Arawak Energy, Альфа-Банк (Україна), Група DCH, Міжнародний фонд "Відродження".

Ялтинська європейська стратегія (YES) заснована українським бізнесменом В. Пінчуком в 2004 році з метою сприяння євроінтеграції України та діє під керівництвом наглядової ради. Згідно з інформацією на сайті, до наглядової ради YES, окрім А. Кваснєвського і В. Пінчука входять ще чотири людини: президент Європарламенту в 2002-2004 роках Патрік Кокс, генеральний секретар ради в 1999-2009 роках ЄС Хав'єр Солана, віце-президент Havas Group Стефан Фукс і голова Мюнхенської конференції з безпеки Вольфганг Ішингер.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову КАБ, в однієї жінки гостра реакція на стрес - Синєгубов

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалі - мер

У ХАРКОВІ КІЛЬКА ВИБУХІВ - МЕР

Генштаб ЗСУ: до середини дня армія РФ активізувалася на Сіверському та Харківському напрямках, на Покровському - зберігає високу інтенсивність атак

Окупанти обстріляли Куп'янський район Харківщини, загинули 5 мирних жителів, ще 9 постраждали - поліція

По Черкаській Лозовій було завдано подвійного удару "Іскандер-М", серед загиблих вагітна жінка

Дрони СБУ атакували військовий аеродром "Кущевська" і Слов'янський НПЗ у РФ - джерело

Зеленський вшанував пам'ять жертв радянських політичних репресій

Кількість поранених у Малоданилівській громаді зросла до 16, вісім у важкому стані - поліція

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА