11:02 09.09.2016

Під "Київміськбудом" затримано трьох протестувальників

3 хв читати
Під "Київміськбудом" затримано трьох протестувальників

Біля будівлі будівельної компанії в центрі Києва у п'ятницю вранці двоє правоохоронців дістали тілесних ушкоджень, трьох активних учасників акції доставили в Печерське управління поліції, повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

"Близько 8:30 до будівлі в Печерському районі Києва підійшли приблизно 50 осіб. Із собою вони принесли автомобільні шини, розкидали сміття і заблокували вхід до установи", - йдеться в повідомленні.

Після того, як поліція вжила заходів щодо розблокування будівлі, активісти застосували димові шашки, петарди, сльозогінний газ. У результаті двоє правоохоронців мають тілесні ушкодження і наразі перебувають у лікарняних закладах.

Трьох найактивніших учасників події доставили в Печерське управління поліції. Подію зареєстровано в Журналі єдиного обліку заяв та повідомлень.

Начальник київського главку поліції Андрій Крищенко уточнив в ефірі телеканалу "112", що постраждалі правоохоронці – співробітник районного управління поліція і співробітник управління патрульної поліції.

"Нині порушено кримінальну справу за хуліганство та опір і напад на співробітника поліції", - розповів він.

При цьому глава столичної поліції не уточнив, чи є серед затриманих представники громадянського корпусу "Азов". "Це жителі м. Києва і один житель м. Івано-Франківськ. До якої сили чи громадської організації вони належать, ми з'ясуємо пізніше, якщо це буде мати значення для кримінальної справи", - сказав А. Крищенко.

Він також прокоментував інформацію про 30 постраждалих у результаті протистояння на будівельному майданчику в Святошино в четвер увечері, уточнивши, що в лікарню звернулися тільки троє постраждалих. "Їм була надана допомога, двом з пораненнями, саднами голови і розсіченнями, була надана допомога і вони залишили лікарню, у одного була подряпина від колючого дроту при спробі перелізти паркан. 30 осіб у лікарні поки ще не звернулися", - повідомив начальник главку.

Щодо законності будівництва, він зазначив, що, наскільки йому відомо, нині створена спільна комісія КМДА, Київради, Київміськбуду, яку запрошені представники громади, яка буде з'ясовувати це питання. "Звернення в поліцію про незаконність будівництва не надходили. Якщо будуть такі звернення, вони будуть проведені в процесуальному порядку", - заявив А. Крищенко.

Як повідомлялося, в п'ятницю вранці представники громадянського корпусу "Азов" пікетували будівлю ПАТ "ХК "Київміськбуд" із димовими шашками і фрагментами металевого паркану, пошкодженого під час зіткнень на будмайданчику в столичному районі Святошино в четвер.

Між протестувальниками і правоохоронцями почалися зіткнення, проте поліція застосувала сльозогінний газ. Почалися вибухи і стрілянина, після чого пікетувальники розбіглися по дворах сусідніх будинків. Станом на 9:30 ситуація нормалізувалася.

У 2014 році Київміськрада прийняв рішення про передачу земельної ділянки по вул. Святошинської в Києві ПАТ "ХК "Київміськбуд" для будівництва та експлуатації 25-поверхового житлового будинку з вбудованими нежитловими приміщеннями. Тоді ж був укладений договір оренди ділянки терміном на 3 роки.

Після початку будівництва почався конфлікт між забудовником та місцевими мешканцями будинку по пер. Святошинський, 2, які виступають категорично проти будівництва в їхньому дворі. Перші зіткнення між місцевими жителями і представниками забудовника відбулися вже в лютому 2016 року. Активна фаза конфлікту між забудовником і місцевими активістами, до яких приєднані представники ГК "Азов", за даними поліції, почалася в понеділок, 5 вересня. У свою чергу, "Київміськбуд" наполягає на законності своїх дій і називає своїх опонентів рейдерами.

За результатами конфлікту між групою місцевих жителів, до яких приєдналися бійці добробатів і народні депутати, і представниками забудовника, було відкрито три кримінальних провадження за фактом перешкоджання депутатській діяльності (ч. 1 ст. 351 КК), за фактом травмування поліцейського (ст. 345) та за фактом хуліганських дій (ч. 4 ст. 296).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували понад 1200 окупантів, 36 артсистем і один літак противника

Війська РФ хочуть наблизитися до Харкова в межах досяжності ствольної артилерії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА