15:43 09.09.2016

"Київміськбуд" зупиняє все будівництво до вирішення ситуації

3 хв читати
"Київміськбуд" зупиняє все будівництво до вирішення ситуації

ПАТ "Холдингова компанія (ХК) "Київміськбуд" (Київ) заявляє про призупинення будівельних робіт на всіх своїх об'єктах до вирішення конфліктної ситуації з блокуванням будівництва на ділянці в провулку Святошинському, 2 в однойменному районі Києва.

"Ми оголошуємо безстроковий страйк, зупиняємо усі свої роботи до того моменту, доки нашим працівникам більше не треба буде боятися виходити на будівельний майданчик", - повідомляється на веб-сайті компанії в п'ятницю.

"Київміськбуд" закликає міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, керівників поліції, народних депутатів негайно втрутитися в конфліктну ситуацію з блокуванням будівельних робіт на вул. Святошинській, 2, що виникла за участю місцевих мешканців прилеглих будинків та інших осіб.

"Тепер наші інвестори – тисячі киян, які чекають на власне житло – разом із нами будуть вимагати від вас нарешті перейти до рішучих дій та захистити чесний бізнес від рейдерів", - йдеться в повідомленні.

ПАТ "ХК "Київміськбуд" 5 вересня розпочало підготовчі роботи для будівництва багатоповерхового житлового будинку в пров. Святошинському, 2. Місцеві жителі виступили проти будівництва і почали блокувати будівельні роботи, закидати камінням техніку та будівельників "Київміськбуду". Загострення конфлікту відбулося вночі 6 вересня, коли на ділянку прибули народні депутати з представниками добровольчих батальйонів, які також намагалися пройти на будмайданчик.

Унаслідок конфлікту за зазначеною адресою постраждали кілька будівельників компанії, поліцейські та місцеві жителі. За результатами конфлікту було відкрито три кримінальні провадження: за фактом перешкоджання депутатській діяльності (ч. 1 ст. 351 КК), за фактом травмування поліцейського (ст. 345) і за фактом хуліганських дій (ч. 4 ст. 296).

Як зазначає "Київміськбуд", станом на 9 вересня ситуацію на будмайданчику на пров. Святошинському, 2 контролює Національна поліція.

Компанія заявляє про наявність у неї всієї дозвільної та проектної документації для будівництва житлового будинку за зазначеною адресою, яку отримано в установленому законом порядку. Так, земельну ділянку за зазначеною адресою було передано ПАТ "ХК "Київміськбуд" для будівництва та експлуатації житлового будинку зі вбудованими нежитловими приміщеннями рішенням Київської міської ради (Київрада) в 2014 році. Після цього 20 березня 2015 року між компанією та Київрадою було укладено договір оренди земельної ділянки терміном на три роки. За даними компанії, весь цей час вона оплачує користування земельною ділянкою.

Водночас "Київміськбуд" зазначає, що на орендованій ним земельній ділянці в пров. Святошинському, 2 було обладнано незаконну автомобільну стоянку.

Будівництво житлового будинку за зазначеною адресою "Київміськбуд" намагався розпочати ще в лютому 2016 року, після чого почався конфлікт між забудовником та місцевими жителями прилеглих будинків. У Київській міськдержадміністрації (КМДА) було створено робочу групу з вивчення цього питання, відбувалися зустрічі з місцевими жителями. В результаті компанія пообіцяла організувати будівництво дитячого садка, розширення проїжджої частини автомобільної дороги, будівництво паркінгу та благоустрій прилеглої території.

Згідно з розміщеною на веб-сайті "Київміськбуду" проектною документацією щодо будівництва житлового будинку в пров. Святошинському, 2, площа відведеної земельної ділянки становить 0,5 га, площа забудови житлового будинку з урахуванням підземного паркінгу - 980,7 кв. м. До зведення планується 25-поверховий житловий будинок площею 19,25 тис. кв. м на 183 квартири, із загальною площею квартир 12,977 тис. кв. м. Площа запланованого до будівництва підземного паркінгу на 138 машиномісць становить 1,3 тис. кв. м. Орієнтовний термін будівництва об'єкта – 29,5 місяця.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА