10:33 12.09.2016

Мусульмани святкують Курбан-байрам

1 хв читати
Мусульмани святкують Курбан-байрам

Мусульмани України святкують Курбан-байрам (свято жертвопринесення).

У мечетях віряни зібралися на святкові молитви.

Курбан-байрам (або Ід аль-Адха) припадає на період хаджу (паломництва до Саудівської Аравії) і встановлений в пам'ять про подію, описану в Корані. Згідно з переказами, пророк Ібрагім (в Біблії - Авраам) одного разу побачив сон, у якому йому було наказано принести в жертву свого сина Ісмаїла. Занісши ніж над сином, він почув голос: "О Ібрагіме, ти вже виконав свій сон..." Аллах послав йому ягня, якого і звелів принести в жертву. Таким чином Всевишній відчував силу віри Ібрагіма.

Тому обов'язковим обрядом свята є заклання жертовної тварини (барана, кози, верблюда, корови або буйвола), яке відбувається після святкової молитви. Віруючим рекомендовано не тільки самим вжити в їжу жертовне м'ясо, а й роздати частину його як милостиню та частування.

Як сказано в Корані, Аллаху не потрібна ні кров, ні м'ясо жертовної тварини, йому потрібна лише богобоязливість людей, і обряд жертвопринесення орієнтований на те, щоб наблизити того, хто його здійснює, до Всевишнього.

Поряд з цим мусульмани вірять, що принесені в жертву в ім'я Аллаха тварини в судний день допоможуть їм переправитися по тонкому мосту Сирату через безодню пекла.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА