13:01 12.09.2016

Держава зможе заробити на приватизації ДП "Укрспирт" $200-400 млн

2 хв читати
Держава зможе заробити на приватизації ДП "Укрспирт" $200-400 млн

Держава Україна зможе заробити на приватизації державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості "Укрспирт" від $200 млн до $400 млн, прогнозує міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий/

"Приватизувати ДП "Укрспирт" - це як у відомому вислові про "побачити Париж". Якщо моїй команді вдасться це зробити, ми однозначно увійдемо в історію. Для цього у нас є всі правові механізми... Припускаю, що держава зможе заробити від продажу корпорації ДП "Укрспирт" від $200 до $400 млн", - повідомив міністр в інтерв'ю газеті "Дзеркало тижня".

За словами Т. Кутового, розроблений законопроект "Про особливості приватизації підприємств спиртової та лікеро-горілчаної промисловості" передбачає, що заводи будуть продані виробникам алкогольних напоїв, у яких протягом п'яти років буде ексклюзивне право виробляти спирт. Заводи, які не зацікавлять інвесторів, будуть запропоновані виробників альтернативного пального або як майданчика для іншого виробництва.

Раніше в червні 2016 року голова Фонду державного майна (ФДМ) Ігор Білоус заявив про готовність прийняти підприємство для подальшої приватизації.

"Укрспирт" – найбільший виробник спирту та спиртовмісної продукції в Україні. Його загальна виробнича потужність становить 31,3 млн дал продукції на рік. Роботу держпідприємства забезпечує 41 виробнича майданчик.

Чистий прибуток "Укрспирту" за 2015 рік становив 16 млн грн проти чистого збитку в понад 500 млн грн за 2014 рік. При цьому ДП скоротило виробництво спирту на 21% - до 9,4 млн дал, лікеро-горілчаних виробів наростив в 2,4 раза - до 58,3 тис. дал, а також виготовив 120 тис. дал омивача для скла. Продаж спирту скоротився на 11% - до 9,93 млн дал, лікеро-горілчаних виробів зросли в 2,1 рази - до 58,1 тис. дал.

Основним ринком збуту продукції "Укрспирту" в 2015 році був внутрішній ринок. На зовнішніх ринках підприємство реалізувало близько 150 тис. дал етилового спирту. Частка експорту становила 2% загальних продажів спирту.

"Укрспирт" віднесено до сфери управління Міністерства аграрної політики та продовольства.

Мінагропрод ініціював внесення "Укрспирту" в список приватизації на 2015 рік.

За оцінками екс-міністра агарної політики та продовольства Олексія Павленка, вартість заводів "Укрспирту" оцінюється в $300 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 22 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА