16:24 12.09.2016

Суд призначив затриманим на хабарі чиновникам Київської ОДА заставу в 1 млн грн

2 хв читати
Суд призначив затриманим на хабарі чиновникам Київської ОДА заставу в 1 млн грн

Суд обрав затриманим на хабарі заступнику голови Київської обласної державної адміністрації Ігорю Любку та начальнику управління департаменту охорони здоров'я Київської ОДА Юрію Пуденку запобіжний захід у вигляді арешту з правом застави в сумі 1 млн грн, повідомили в Генеральній прокуратурі України.

"9 вересня 2016 року в результаті спецоперації було затримано заступника голови Київської облдержадміністрації, а також керівника управління департаменту охорони здоров'я Київської ОДА за вимагання та одержання неправомірної вигоди у розмірі 200 тис. грн. Наступного дня, 10 вересня 2016 року, вказаним особам було повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання посадовою особою неправомірної вигоди - ІФ), а також обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом застави в сумі 1 млн грн", - повідомив начальник управління з розслідування особливо важливих справ головного слідчого управління Генпрокуратури Україна Сергій Кізь у відеокоментарі на офіційний сторінці ГПУ у Facebook у понеділок.

Нині на розгляді суду перебуває питання про відсторонення зазначених осіб від обійманих посад.

Як повідомлялося, в п'ятницю, 9 вересня правоохоронці затримали на хабарі заступника голови Київської ОДА Ігоря Любка, який через посередника - начальника управління департаменту охорони здоров'я Київської ОДА Юрія Пуденка вимагав та одержав неправомірну вигоду у розмірі 200 тис. грн від свого підлеглого за безперешкодне переведення до іншого державного органу.

Тієї ж ночі президент України Петро Порошенко підписав указ №389/2016 від 9 вересня про звільнення Максима Мельничука з посади голови Київської обласної державної адміністрації згідно з поданою ним заявою.

Вранці в суботу, 10 вересня, генпрокурор України Юрій Луценко повідомив, що його відомство розслідує причетність голови Київської ОДА М.Мельничука, який звільнився з посади, до справи його заступника, затриманого на хабарі.

Уранці в понеділок, 12 вересня, І.Любко під час апаратної наради в Київській облдержадміністрації подав на ім'я голови ОДА клопотання про відсторонення його від службових обов'язків на час розслідування правоохоронними та судовими органами події, що сталася 10 вересня 2016 року, "у зв'язку з тим, що це сталося в підпорядкованому мені підрозділі Київської обласної державної адміністрації".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА