14:27 13.09.2016

Слідство розглядає різні версії підпалу "Інтера" мірою накопичення доказової бази

2 хв читати
Слідство розглядає різні версії підпалу "Інтера" мірою накопичення доказової бази

Поліція проаналізувала записи щодо подій навколо будинку, в якому розташований офіс компанії "Національні інформаційні системи". що виробляє програми для телеканалу "Інтер", відпрацьовуються версії події мірою накопичення доказів, повідомив заступник голови Національної поліції України Костянтин Бушуєв.

"Ми проводили аналіз записів не лише "Інтера", але і проводили аналіз своїх оперативних записів та всієї відеоінформації, що була зібрана", - сказав він журналістам у вівторок у Києві, відповідаючи на запитання про те, чи проаналізувало слідство отриманий масив відеозаписів, зокрема переданих телеканалом "Інтер".

"Аналіз є, є відповідне кримінальне провадження, проводяться негласні та слідчо-розшукові дії, що дозволять нам дати відповідь на запитання, що стало причиною й умовою, зокрема й порушення громадського порядку", - додав К. Бушуєв.

Розповідаючи про версії події, заступник голови Нацполіції сказав: "Безумовно, версії є, вони відпрацьовуються мірою накопичення доказової бази".

Як повідомлялося, 4 вересня в Києві група активістів, які протестують проти редакційної політики "Інтера", підпалили шини на вул. Щусєва під офісом компанії "Національні інформаційні системи", що виробляє програми для телевізійного каналу "Інтер".

Водночас. група невідомих у масках увірвалася до будівлі і, застосовуючи силу, вчинила підпал на першому і другому поверхах, де розташовувалися приміщення компанії. Пізніше, коли прибулі на місце події пожежники загасили загорання на площі 10 і 20 кв. м, невідомі повторно підпалили розташовані на другому поверсі приміщення "НІС", у результаті чого вигоріло ще 60 кв. м площі, зокрема і серверна компанії.

Загиблих в результаті події немає, однак кілька співробітників компанії надихалися продуктами горіння і звернулися до медиків.

Підпалювачів не затримували. Також у поліції наразі не повідомляють, що ідентифікували особи зловмисників.

Правоохоронці розслідують подію з правовою кваліфікацією за статтями Кримінального кодексу України "хуліганство" та "умисне пошкодження майна". За словами начальника ГУ Національної поліції в Києві Андрія Крищенка, слідство розглядає кілька версій причин пожежі в будівлі, зокрема навмисний підпал і замовлення.

12 вересня голова Нацполіції України Хатія Деканоїдзе наголосила, що правоохоронці продовжують розслідування подій, пов'язаних з підпалом будинку, однак нової інформації не повідомила.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

Саміт миру стане першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА