10:46 14.09.2016

Радник глави МВС не знає, про яку справу проти Авакова говорив Луценко

2 хв читати
Радник глави МВС не знає, про яку справу проти Авакова говорив Луценко

Радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк заявив, що, незважаючи на кримінальне провадження проти глави Міністерства внутрішніх справ Арсена Авакова, про яке говорив генеральний прокурор України Юрій Луценко, міністр продовжуватиме виконувати свої обов'язки.

"Мені абсолютно невідомо, про яку справу говорив генеральний прокурор, і, чесно кажучи, я не розумію, чому це обговорюється як головна подія дня", - сказав З.Шкіряк у коментарі телеканалу "112.Україна" в середу.

Він зазначив, що кримінальне провадження може бути відкрите проти будь-якого громадянина України, зокрема і міністра внутрішніх справ А.Авакова, якщо є відповідна заява.

"Я можу заспокоїти і російську пропаганду... і ту частину українського політикуму, яка вже сьогодні намагатиметься махати прапорами, - жодних проблем у цьому не бачу. Це абсолютно нормальний юридично-процесуальний рух", - сказав радник глави МВС.

Він також зазначив, що на час розслідування А.Аваков продовжуватиме виконувати свої посадові обов'язки. "Міністр внутрішніх справ залишатиметься на посаді. Ніяких норм це не порушує", - наголосив З.Шкіряк.

У вівторок увечері генеральний прокурор України Ю.Луценко в інтерв'ю "24 каналу" повідомив про порушення кримінальної справи проти А.Авакова. "Я щодня одержую (листи) від кількох десятків людей, зокрема і від Шабуніна, за листом якого так само порушив кримінальну справу - ви не повірите на кого - на міністра внутрішніх справ Авакова, тому що всі однакові. Усі звернення до Генпрокуратури мають однаковий процесуальний статус", - заявив Ю.Луценко.

Водночас голова Центру протидії корупції Віталій Щабунін у коментарі телеканалу "112.Україна" спростував направлення до Генпрокуратури якихось листів стосовно А.Авакова.

"Стосовно Авакова - ні, наші заяви про злочин, схеми, де може фігурувати Аваков, не йшли до Генеральної прокуратури, тому що це не їх підслідність - це підслідність Національного антикорупційного бюро. Тому для мене велика таємниця, про яку справу говорив Юрій Віталійович (Луценко - ІФ)", - сказав В.Шабунін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль обговорив із Мецолою конфіскацію активів РФ та євроінтеграцію України

Ворог завдав 5 ракетних і 72 авіаудари, обстріляв понад 100 населених пунктів

У Києві великі промпідприємства знижують обсяги споживання електроенергії в пікові години, для побутових споживачів обмеження не застосовуються

Шмигаль і Шульце обговорили реалізацію спільних проєктів і підготовку до Конференції з питань відновлення

За добу на фронті відбулося 76 бойових зіткнень, ЗС України відбили 20 атак на авдіївському напрямку

Зеленський обговорив з президентом Гани питання співпраці та участі в Саміті миру

Президент Молдови підтвердила свою участь у Саміті миру - Зеленський

Посол Великої Британії привітав Залужного з призначенням послом: З нетерпінням очікую спільної роботи зі зміцнення партнерства

Ініціатори звільнення Кубракова пояснили це рішення у ВР відновленням Мінрегіонрозвитку

Столиця додатково виплатить понад 146 млн грн киянам - учасникам АТО - КМДА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА