12:22 14.09.2016

За 8 міс. 2016 р. на Донеччині рівень злочинності порівняно з минулим роком знизився

2 хв читати
За 8 міс. 2016 р. на Донеччині рівень злочинності порівняно з минулим роком знизився

За вісім місяців цього року в Донецькій області відбулося зниження кількості кримінальних злочинів, зокрема тяжких та особливо тяжких, повідомляє керівник обласного главку Національної поліції України В'ячеслав Аброськін.

"Навіть попри те, що до цих цифр потрапляють заяви про злочини, вчинені на окупованій бойовиками "ДНР" території Донеччини: 2015 рік - 21 тис. 666 (-868 у 2016 році), зокрема тяжких і особливо тяжких - 7 тис. 388 (-1657)", - написав В.Аброськін на своїй сторінці у Facebook у середу вранці.

За його словами, зниження рівня злочинності в області - це результат спільної роботи поліції, Нацгвардії, СБУ та підрозділів ЗСУ.

"Так, зі 122 вбивств загальнокримінальної спрямованості 101 розкрито. Зі 134 фактів тяжких тілесних ушкоджень 126 - розкрито з урахуванням минулих років. А зі 131 розбійного нападу розкрито з урахуванням минулих років 110", - повідомив начальник главку поліції.

Він додав, що за цей період унаслідок бойових дій загинув 21 мирний житель, 94 людини дістали поранень.

Окрім цього, інформує В.Аброськін, цього року задокументовано злочинну діяльність дев’яти організованих злочинних угруповань, і всі дев'ять кримінальних проваджень уже направлено до суду.

"322 учасникам незаконних збройних формувань та їх пособникам повідомлено про підозру за ст. 256, 258-3, 260, 294 КК України. Встановлено місцезнаходження і затримано 195 осіб, 129 - оголошено в розшук", - повідомив він.

Окремо В.Аброськін торкнувся теми незаконного обігу зброї, боєприпасів, вибухових засобів.

"Подарунки із зони АТО" користуються "популярністю" і у священиків, і демобілізованих військових, і волонтерів, і звичайних громадян. Для них привезти зброю з Донецької області те саме, як каву або шоколад зі Львова. Тільки наслідки від цих подарунків різні. Зареєстровано 856 фактів вилучення з незаконного обігу зброї, боєприпасів і вибухових речовин. Вилучено вогнепальної зброї - 129 од.; боєприпасів - 473 634 шт.; вибухових речовин - 60,02 кг; а також 95 тис. 823 г наркотичних засобів", - написав начальник обласного главку поліції.

Як повідомлялося, 21 серпня В.Аброськін повідомляв, що за період бойових дій на підконтрольній українській владі частині Донецької області загинули 50 дітей, 140 були поранені.

Окрім того, 10 вересня відділ комунікації поліції Донецької області повідомив, що від початку проведення антитерористичної операції в Донецькій області поліція задокументувала понад 1700 терактів проти мирного населення, в яких постраждали майже 800 людей, із них 174 - загинули.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА