13:07 14.09.2016

Екс-голова Київської ОДА знав, що може бути спійманий на хабарі, тому подав у відставку

2 хв читати
Екс-голова Київської ОДА знав, що може бути спійманий на хабарі, тому подав у відставку

Екс-голова Київської обласної державної адміністрації Максим Мельничук може бути притягнутий до відповідальності, якщо на нього надасть свідчення його заступник Ігор Любко, також підставою для кримінального переслідування може бути і заява потерпілої сторони про вимагання коштів, вважає генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"Київський губернатор знайшовся в Києво-Печерській лаврі, і, наскільки я розумію, він зараз удома", - сказав Ю.Луценко у вівторок увечері в ефірі "24 каналу".

Відповідаючи на запитання про те, чи є до нього запитання у Генпрокуратури, Ю.Луценко сказав: "Так, безумовно".

"Я думаю, що він відчув, що ми йдемо по нього, і написав заяву про звільнення, в мить, коли мав відбутися акт хабарництва, він пішов на прес-конференцію із заявою про відставку. Тому хабар узяв не він, а інша особа, але від свідчень цієї особи багато залежить у домі колишнього губернатора", - розповів генпрокурор.

За словами Ю.Луценка, є заява потерпілої, в якої вимагали кошти, також, можливо, факт вимагання коштів головою ОДА може визнати і затриманий заступник.

Як повідомлялося, в п'ятницю, 9 вересня, правоохоронці затримали на хабарі заступника голови Київської ОДА Ігоря Любка, який через посередника - начальника управління департаменту охорони здоров'я Київської ОДА Юрія Пуденка вимагав та одержав неправомірну вигоду у розмірі 200 тис. грн від свого підлеглого за безперешкодне переведення до іншого державного органу.

Тієї ж ночі президент України Петро Порошенко підписав указ №389/2016 від 9 вересня про звільнення Максима Мельничука з посади голови Київської обласної державної адміністрації згідно з поданою ним заявою.

Вранці в суботу, 10 вересня, генпрокурор України Юрій Луценко повідомив, що його відомство розслідує причетність голови Київської ОДА М.Мельничука, який звільнився з посади, до справи його заступника, затриманого на хабарі.

Уранці в понеділок, 12 вересня, І.Любко під час апаратної наради в Київській облдержадміністрації подав на ім'я голови ОДА клопотання про відсторонення його від службових обов'язків на час розслідування правоохоронними та судовими органами події, що сталася 10 вересня 2016 року, "у зв'язку з тим, що це сталося в підпорядкованому мені підрозділі Київської обласної державної адміністрації".

Удень в понеділок, 12 вересня, суд обрав І.Любку та Ю.Пуденку запобіжний захід у вигляді арешту з правом застави в сумі 1 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

У Харкові пролунав вибух - мер

На час Великодніх свят у Херсонській міській громаді запроваджено додаткові обмеження - Мрочко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА