14:05 14.09.2016

Систему е-декларування мають запустити повністю, наголошують у "Transparency International Україна"

2 хв читати
Систему е-декларування мають запустити повністю, наголошують у "Transparency International Україна"

У "Transparency International Україна" виступають за необхідність цілісного запуску реєстру електронного декларування та створення антикорупційного суду як механізму притягнення до відповідальності корупціонерів.

"На жаль, життя не за коштами дуже поширене, цим дуже уражена наша судова система", - сказав у середу на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" виконавчий директор "Transparency International Україна" Ярослав Юрчишин.

За його словами, судді не можуть пояснити походження своїх автомобілів і нерухомості.

Я. Юрчишин наголосив: "З активізацією НАБУ і запуском електронної системи декларування судді починають більше ховатися. Переписувати своє майно на бабусь і знайомих".

У цьому контексті в. о. директора "Transparency International Україна" заявив про "критичну необхідність цілісного запуску системи електронного декларування".

"Через технічні проблеми система не повною мірою працює. Дуже сподіваюся, що НАПК зможе виправити всі технічні недоробки", - сказав він.

Також виконавчий директор організації зазначив, що немає необхідності внесення змін до законодавства з цього питання.

Ще одним важливим елементів у боротьбі з корупцією, за словами Я. Юрчишина, є створення антикорупційного суду.

"Ми вітаємо те, що в законодавстві прописана можливість створення антикорупційного суду", - сказав він, додавши, що такий законопроект має бути зареєстрований у Верховній Раді найближчим часом.

Також на прес-конференції старший аналітик "Transparency International Україна" Дмитро Якимчук розповів аналіз декларації суддів найвищої інстанції за минулий рік. За його словами, судді, які отримують зарплату в 200-400 тис. грн на рік, купують і обслуговують автомобілі, які коштують понад мільйон гривень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА