13:10 15.09.2016

Працівники екоінспекції намагалися незаконно затримати іноземне судно

2 хв читати
Працівники екоінспекції намагалися незаконно затримати іноземне судно

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Чорного моря екологічного контролю морського торговельного порту "Южний" (Одеська обл.) в ніч з 9 на 10 вересня намагалися незаконно затримати іноземне судно Sitc Taishan (прапор Гонконгу) в акваторії цього порту.

Як повідомила прес-служба ДП "Адміністрація морських портів України" (АМПУ), за версією екологів, 9 вересня екоінспектори помітили в акваторії Малого Аджалицького лиману нібито забруднення водної поверхні.

Усупереч законодавству, а саме постанов уряду №№ 269, 491, 492, екоінспектори спробували відібрати проби води у місці забруднення і порівняти їх з неіснуючими даними "нормативної концентрації забруднюючих речовин". Надалі, як повідомляє АМПУ, екоінспектори спробували піднятися на борт судна Sitc Taishan, яке стояло неподалік, без будь-яких доказів і аргументів про порушення судном українського законодавства. Капітан судна відмовив інспекторам у проведенні перевірки.

"Пізно вночі екоінспектори зробили ще одну спробу піднятися на борт судна, проте не були допущені на територію порту, оскільки підставою для видачі перепустки на вхід до порту є окрема заявка за підтвердження факту скидання з конкретного судна видимих плаваючих частинок або виникнення видимих слідів нафти, нафтовмісних та інших забруднювальних речовин у районі скидання", - наголошується в прес-релізі.

Між тим екоінспектори зробили ще одну спробу домогтися свого - заборонити судну виходити в море. Проте капітан порту "Южний" на виконання вимог Кодексу торговельного мореплавства дозволив йому вийти з порту.

"У результаті неправомірних дій посадових осіб Держекоінспекції завдані репутаційні збитки державі Україна, морському порту "Южний", а в підсумку і самій Держекоінспекції. Матеріали за цим фактом передані до відповідних правоохоронних органів", - повідомила прес-служба АМПУ.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" один із членів Європейської бізнес-асоціації (ЄБА), питання про продовження спеціальної морською екологічною інспекцією таких перевірок баластних вод, незважаючи на заборону уряду, порушувалося на зустрічі асоціації з головою Мінприроди Остапом Семераком. Один з його заступників визнав: інспекції на місцях виявляють самодіяльність і часом ігнорують заборону. За його словами, на сьогодні проводяться конкурси на керівників цих інспекцій на Чорному морі, що має нормалізувати ситуацію.

Представники Мінприроди також зазначили, що в рамках реформи природоохоронного контролю заплановано повне скасування морських екоінспекцій у зв'язку із створенням єдиної Державної природоохоронної служби.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА