13:11 15.09.2016

Службові особи Миколаївського МТП завдали 45 млн грн збитку державі

2 хв читати
Службові особи Миколаївського МТП завдали 45 млн грн збитку державі

Департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України з оперативним супроводом департаменту захисту Національної економіки поліції України розслідує факти зловживання і розтрати державних коштів керівництвом ДП "Миколаївський морський торговельний порт"

Як повідомило управління зв'язків з громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури, встановлено, що службові особи ДП "ММТП" за співучастю з посадовими особами регіонального відділення Фонду державного майна України в Миколаївській області та суб'єктами оцінної діяльності, зловживаючи службовим становищем, укладали договори оренди нерухомого майна державного підприємства із суб'єктами підприємницької діяльності за заниженою ринковою вартістю оренди об'єктів, що призвело до ненадходження до державного бюджету коштів за використання державного майна та спричинило тяжкі наслідки.

Крім того, в період 2012-2013 років службові особи ДП, діючи в інтересах низки підконтрольних підприємств, шляхом зловживання своїм службовим становищем, здійснили розтрату державних коштів в особливо великих розмірах шляхом перерахування їх на рахунки зазначених підприємств, за проведення інженерно-заглиблювальних робіт, вартість та обсяги яких були штучно завищені.

"Так, у результаті зазначених протиправних дій посадовців державі завдано збитків у розмірі близько 45 млн грн", - зазначено в повідомленні.

Нині департамент із розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України спільно з департаментом захисту Національної економіки поліції України проводять обшуки за 26 адресами, зокрема на території ДП "ММТП", в приміщеннях підприємств, в інтересах яких діяло керівництво порту, а також за місцем проживання і реєстрації керівництва Миколаївського морського торгового порту та суб'єктів підприємницької діяльності, з метою збору доказів і встановлення осіб, причетних до вчинених злочинів.

Миколаївський порт має територію площею 97,3 га та акваторією 224,5 га. Він з'єднаний з Чорним морем Буго-Дніпровсько-Лиманським каналом. Порт має 15 причали загальною довжиною 2962,2 м.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві затримали псевдобізнесменів, які за фальшивими документами хотіли отримати в банку кредит на 25 млн грн

У Брюсселі відбудеться Форум ЄС-Україна з питань оборонної промисловості

Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст, приуроченому до Дня Європи

РФ наразі не запрошена на Саміт миру, але мирний процес без Росії неможливий - МЗС Швейцарії

Ворог не прорвався до каналу Сіверський Донець - Донбас, ситуація в районі Часового Яру контрольована, другу лінію оборони укріплено - ОСУВ "Хортиця"

За минулу добу на півдні України знищено авіаракету, два БПЛА Shahed і два "Орлани"

Нардепу Клочку повідомлено про підозру в незаконному збагаченні на понад 11 млн грн

На катерах ВМС ЗСУ "Ірпінь" і "Рені", отриманих від Естонії, виконуватимуть бойові завдання

Україна не має реалістичного плану "Б" у короткостроковій перспективі без допомоги США - Стефанішина

У п'ятницю в Україні буде тепло і сухо, на півдні вдень до 26°, у Чернігівській та Сумській областях 15-20°

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА