13:47 15.09.2016

Добкін розцінив спробу обшуку у нього вдома як тиск на опозицію

3 хв читати
Добкін розцінив спробу обшуку у нього вдома як тиск на опозицію

Народний депутат України, голова Харківської обласної організації партії "Опозиційний блок" Михайло Добкін називає спробу проведення у нього вдома в Харкові обшуку тиском на опозицію, повідомляється на офіційному сайті партії в четвер.

"Сьогодні постійно чиниться тиск на народних депутатів від опозиції, і прихід силовиків до мене - з цього ж ланцюжка подій. Справу розслідуються нібито про порушення в той час, коли я працював Харківським міським головою. Я впевнений, що якщо все робити за законом, то у Генпропрокуратури немає жодного шансу довести мою провину. Усе це справи 7-8 річної давності, їх вже перевіряли не раз... Це не що інше, як політика", - заявив М. Добкін.

Він також зазначив, що обшук, який хотіли провести, стосується кримінальної справи, зареєстрованої ще в 2014 році, проте за 2 роки ніяких слідчих дій не проводилося.

Парламентарій також звинуватив у непрофесіоналізмі генерального прокурора Юрія Луценка, який заявив, що з обшуком прийшли до будинку матері М. Добкіна, а він нібито приїхав і завадив провести його. "Це абсолютно не так. З обшуком прийшли до мене додому, за тією адресою, де я проживаю постійно, і тут ніколи не була прописана і не проживала моя мама", - заявив депутат.

За його словами, Генеральна прокуратура не могла не знати, що за цією адресою проживає він, а не його матір, і цей обшук неможливо було провести спочатку. "Про те, що я тут прописаний, Генеральна прокуратура знає дуже давно. Саме вона за моєю заявою розглядала ситуацію, пов'язану з нападом на мій будинок, і в документах зазначено, що він належить мені і моїй родині. Значить, слідчого суддю спеціально ввели в оману, інакше він би не виніс такого рішення, оскільки воно суперечить законодавству", - наголосив М. Добкін.

За словами депутата, близько 7:30 ранку в четвер до нього в будинок прибули співробітники Генпрокуратури і СБУ з постановою про проведення обшуку на руках, проте виконати його в повному обсязі вони не змогли. "Я надав їм документи, що підтверджують, що проживаю за цією адресою, а значить, провести обшук вони не могли, оскільки для цього потрібна спеціальна процедура. Однак я сам запропонував передати їм документи, що їх цікавять, якщо вони є в будинку. Так і було зроблено. Всі документи внесені в протокол, копія якого є у мене. Наразі всі слідчі дії завершилися", - зазначив він.

Політик наголосив, що слідчі поводилися чемно, в рамках законодавства, ніяких конфліктних ситуацій не виникало.

Парламентарій переконаний, що спроба обшуку була потрібна для того, щоб створити інформаційний привід для ЗМІ і соцмереж. "Тепер же все це буде довго обговорюватися в ЗМІ, а Генпрокуратура буде без суду і слідства зараховувати мене до злочинців", - сказав М. Добкін.

Як повідомлялося, Ю. Луценко в четвер вранці повідомив, що в Харкові з ранку тривають обшуки в приміщеннях, що належать меру міста Геннадію Кернесу і матері М. Добкіна. "Також з обшуками прийшли до будинку, який належить матері Добкіна, але він приїхав, показав прописку, а за законом це недоторкане житло народного депутата", - додав генпрокурор.

За його даними, обшуки відбуваються у зв'язку з кримінальним провадженням щодо організації схеми з розкрадання 654 га землі Харкова на суму 4 млрд грн. "В організації схеми підозрюють керівництво міста", - розповів Ю. Луценко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА