19:28 15.09.2016

Будівництво ТРЦ на ст. м. "Героїв Дніпра" призупинено до проведення громадських слухань - Кличко

3 хв читати

Будівельні роботи зі зведення торговельно-розважального центру "Оазис" у кільці станції метро "Героїв Дніпра" Куренівсько-Червоноармійської лінії в Києві буде призупинено до проведення громадських слухань, заявив міський голова Києва Віталій Кличко активістам у кулуарах засідання Київської міської ради (Київрада) в четвер.

"За підсумками зустрічі з головою Оболонської райдержадміністрації було прийнято рішення, що будівництво торговельно-розважального центру не проводитиметься без обговорення. Усе, що відбувається зараз, - зміцнення станції, яке здійснює "Метробуд" і метрополітен", - зазначив мер.

При цьому він запевнив активістів, що зробить усе можливе для того, щоб нічні роботи біля станції метро було припинено, оскільки жителі прилеглих будинків скаржаться на шум.

Крім того, під час засідання Київради депутати заслухали інформацію начальника КП "Київський метрополітен" Віктора Брагінського про ситуацію з будівництвами в столиці, зокрема біля станції метро "Героїв Дніпра". Він запевнив, що будівництво ТРЦ "Оазис" не становить загрози підземці, інвестиційний конкурс на реалізацію було проведено ще в 2003 році і забудовник має всі дозвільні документи.

"Технічні показники та рішення щодо об'єкта узгоджувалися з державним підприємством "Укрметротунельпроект", яке свого часу проектувало цю станцію, інвестор також отримав експертні висновки "Укрдержбудекспертизи" та дозвіл на початок будівельних робіт, виданий Держархбудінспекцією. У нас є всі рішення, які дозволяють це будівництво та відповідають чинному законодавству", - зазначив В.Брагінський.

При цьому він наголосив, що метрополітен не має компетенції оцінювати доцільність об'єкта або його архітектурні рішення, а лише можливі загрози безпеці пасажирів метро.

"8 вересня було пошкодження склепіння станції, його ліквідували до кінця зміни, і нині станція працює у звичайному режимі. Ніяких порушень цілісності конструкцій станції метрополітену немає", - додав В.Брагінський.

Як повідомлялося, київська влада зобов'язала ТОВ "Елікон ЛТД" (Київ), яке є замовником будівництва торговельно-розважального центру "Оазис" у кільці станції метро "Героїв Дніпра", до 15 вересня здійснити експертизу безпеки проведення буріння та будівельних робіт зі зведення об’єкта.

Для проведення відповідної експертизи компанія має звернутися до ДП "Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій" (Київ).

Крім того, до 20 вересня ТОВ "Елікон ЛТД" зобов’язалося надати копії всіх дозвільних документів на будівництво голові РДА та голові ініціативної групи, а також організувати громадські слухання 29 вересня поточного року.

Як повідомлялося, ТОВ "Елікон ЛТД" (Київ) на початку серпня 2016 року повідомила про початок будівництва триповерхового торговельно-розважального центру "Оазис" площею понад 14 тис. кв. м на місці кільця біля станції метро "Героїв Дніпра" в Києві.

За даними компанії, перед початком будівництва забудовник провів роботи з укріплення ґрунтів навколо станції метро "Героїв Дніпра".

Проект передбачає, що чотири виходи зі станції метро будуть пов’язані з торговельним центром, будівництво об’єкта планують завершити в 2018 році.

Генпідрядником будівництва є ТОВ "Мегалайн Інжиніринг", підрядником – ПрАТ "Метробуд".

ТОВ "Фірма "Елікон Лтд" створено в 1994 році. Основним видом діяльності є надання в оренду або експлуатацію власного або орендованого нерухомого майна, консультування з питань комерційної діяльності та управління.

Згідно з даними Єдиного держреєстру юросіб та осіб-підприємців на 3 серпня 2016 року, учасниками ТОВ були Сергій Луцковський (48%), Світлана Дементій (47%) і Наталія Лешкова (5%).

Статутний капітал ТОВ "Фірма "Елікон ЛТД" становить 0,5 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА