11:30 16.09.2016

Порошенко не задоволений ситуацією зі свободою преси в Україні

2 хв читати
Порошенко не задоволений ситуацією зі свободою преси в Україні

Президент України Петро Порошенко заявляє, що незадоволений ситуацією з рівнем свободи слова в країні, проте не вважає можливим для себе втручатися в ситуацію з телеканалом "Інтер".

"Чи задоволений я ситуацією з пресою в Україні? Ні. І не повинно траплятися такого, це не справа президента втручатися в ситуацію навколо телеканалу "Інтер", - сказав він на 13-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії "Світ, Європа і Україна: шторми змін" у п'ятницю, відповідаючи на запитання щодо нападу на студію, яка виробляє контент для телеканалу "Інтер" у Києві на початку місяця.

Як повідомлялося, 4 вересня в Києві група активістів, які протестують проти редакційної політики "Інтера", підпалили шини на вул. Щусєва під офісом компанії "Національні інформаційні системи", що виробляє програми для телевізійного каналу "Інтер".

Водночас група невідомих у масках увірвалася до будівлі і, застосовуючи силу, вчинила підпал на першому і другому поверхах, де розташовувалися приміщення компанії. Пізніше, коли пожежники загасили загорання на площі 10 і 20 кв. м, невідомі повторно підпалили розташовані на другому поверсі приміщення "НІС", у результаті чого вигоріло ще 60 кв. м площі, зокрема і серверна компанії.

Загиблих внаслідок події немає, однак кілька співробітників компанії надихалися продуктами горіння і звернулися до медиків.

Нападників та підпалювачів не затримали. Також у поліції наразі не повідомляють, що ідентифікували особи зловмисників.

Правоохоронці розслідують подію з правовою кваліфікацією за статтями Кримінального кодексу України "хуліганство" та "умисне пошкодження майна". За словами начальника ГУ Національної поліції в Києві Андрія Крищенка, слідство розглядає кілька версій причин пожежі в будівлі, зокрема навмисний підпал і замовлення.

Глава Нацполіції України 12 вересня Хатія Деканоїдзе наголосила, що правоохоронці продовжують розслідування щодо подій, пов'язаних з підпалом будинку, однак нової інформації не повідомила.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на $1 млрд

Міноборони України опублікувало основні новації в законі про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня

Байден підписав закон про надання допомоги Україні

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА