14:59 16.09.2016

Україна і Грузія мають намір створити СП для здійснення залізничного поромного сполучення між країнами

2 хв читати
Україна і Грузія мають намір створити СП для здійснення залізничного поромного сполучення між країнами

ПАТ "Укрзалізниця" і АТ "Грузинська залізниця" мають намір створити спільне підприємство, яке буде здійснювати пряме залізнично-поромне сполучення між портом "Чорноморськ" (раніше – Іллічівський порт, Одеська обл.) і грузинськими портами Поті і Батумі.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян на брифінгу в п'ятницю.

"Відбулася дуже плідна зустріч з грузинською стороною, під час якої обговорювалася спільна ідея, вже підтримана "Укрзалізницею", щодо створення спільного підприємства Укрзалізниці та залізниці Грузії з приводу поромної переправи між портом Іллічівськ і Грузією", - сказав міністр.

В.Омелян зазначив, що створення такого підприємства принесе стабільність на ринку поромного сполучення, посилить конкуренцію, мінімізує факти зловживання при ціноутворенні.

"Готові розпочати переговори негайно", - зазначив міністр.

Як повідомлялося, Україна і Грузія на рівні урядів в рамках Міжнародного морського форуму в Батумі 13 вересня 2016 року уклали угоду про організацію прямого міжнародного залізничного сполучення через порти обох країн.

Раніше "Укрзалізниця" закликала морських перевізників, що працюють між Україною і Грузією через порт "Іллічівськ", у завантаженні поромів віддавати перевагу вагонам, а не автомобілям.

У компанії стверджують, що відсутність пріоритету завантаження поромів вагонами і порушення графіка їх руху призвело до скупчення до кінця серпня на станції Іллічівськ близько 200 навантажених вагонів в серпні 2016 року.

Раніше В.Омелян заявив, що Україна розраховує залучити поромних операторів з Грузії, Азербайджану і Туреччини для вирішення проблем простою транзитних вантажів, зокрема, в порту "Іллічівськ".

На зазначених маршрутах працюють два оператори: українська судноплавна компанія "Укрферрі", у розпорядженні якої - три пороми місткістю 50 універсальних залізничних вагонів і 50 великовантажних автомобілів ТIR, а також болгарська судноплавна компанія Navibulgar з двома поромами місткістю 108 вагонів або 100 великовантажних автомобілів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА