15:59 16.09.2016

Кучма: Тристороння група поки що не погодила угоду про відведення підрозділів через відсутність компромісу щодо лінії розмежування

2 хв читати
Кучма: Тристороння група поки що не погодила угоду про відведення підрозділів через відсутність компромісу щодо лінії розмежування

Представник України в Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі, другий президент України Леонід Кучма заявляє про відсутність домовленості про відвід підрозділів від лінії зіткнення сторін через відсутність компромісу по самій лінії розмежування.

"Їм (главам МЗС ФРН і Франції Франк-Вальтеру Штайнмайєру і Жану-Марку Еро – ІФ) легше проанонсувати, адже нам потрібно вирішити це питання. Ми не можемо піти на здачу своїх інтересів. Якщо ми знайдемо якийсь вихід з положення, в документах пропишемо про дотримання лінії від 19 вересня - це вже буде крок", - сказав він у ексклюзивному коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю в Києві.

Л. Кучма додав, що є лінія розмежування, яка була погоджена у Мінську 19 вересня 2014 року. "Від цієї лінії потрібно відвести ще на 1 км всі сили і зробити більш широкої зону безпеки. Але є одна проблема - за цей час представники "ЛНР/ДНР" відхопили 1500 км, і вони пропонують відвести вже по новій лінії розмежування", - пояснив він.

За словами представника України в Тристоронній групі, Київ категорично не згоден зі зміною лінії розмежування. "Ми з цим категорично не згодні й думаємо, як знайти рішення цього питання, адже від вирішення цього питання залежить безпека", - підкреслив Л. Кучма.

Як повідомлялося, 14 вересня міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро заявив, що наступного тижня має бути укладено угоду про розведення військ у трьох пілотних зонах на Донбасі.

"Повертаючись до питань безпеки, хочу сказати, що на наступному тижні відбудеться важливий етап, який одночасно може дати нам консолідацію цих досягнень і певну надію на проведення того саміту на вищому рівні. Мова йде про підписання і початки виконання угоди про розведення військ у трьох пілотних зонах", - сказав він на спільній з главами МЗС України і Німеччини прес-конференції в середу в Києві.

Глава МЗС Франції зазначив, що не буде зупинятися на всіх конкретних деталях угоди, підкресливши: "Ми очікуємо і сподіваємося, що всі сторони докладуть максимум зусиль, які призведуть до виконання аспектів безпеки".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РФ у п'ятницю вдарила по трьох ТЕС ДТЕК, поранено енергетика

Над Черкаською областю збито шість "шахедів", є влучання в об'єкт енергоінфраструктури

Росіяни вночі та вранці обстріляли шість ОТГ Сумської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА