16:33 17.09.2016

Влада не має наміру регламентувати релігійне життя в Україні, але виступає за автокефалію Православної церкви - Парубій

2 хв читати
Влада не має наміру регламентувати релігійне життя в Україні, але виступає за автокефалію Православної церкви - Парубій

Голова Верховної Ради Андрій Парубій наголошує, що влада підтримує ідею автокефалії Української православної церкви, але втручатися в релігійні питання не має наміру.

"Парламент, світська влада не має наміру втручатися або регламентувати релігійне життя, але ми є прихильниками того, щоб в Україні була єдина православна церква, і ми тільки повторили молитви мільйонів українців, звертаючись до патріарха Варфоломія", - сказав А.Парубій на зустрічі з делегацією ченців зі Святої Гори Афон, які перебувають у Києві на запрошення Відкритого Православного Університету Святої Софії-Премудрості, передає прес-служба Верховної Ради.

Він нагадав, що в червні Верховна Рада ухвалила звернення до патріарха Варфоломія щодо автокефалії Української церкви, яке "об'єднало зал і за нього проголосувала велика кількість депутатів". При цьому спікер парламенту зазначив, що це питання не тільки релігійного характеру, а й національної безпеки.

У свою чергу, гості з Афону подякували за прийом і зазначили, що "у випадку з Україною Вселенський патріархат керується найкращими помислами". "Автокефалія принесе Україні єдність і мир у суспільстві. Здобувши автокефалію, Україна стане повноправним членом церковної сім'ї", - зазначив один із членів делегації.

Як повідомлялося, 16 червня Верховна Рада ухвалила звернення до архієпископа Константинополя, Вселенського патріарха Варфоломія з закликом видати томас щодо автокефалії Православної церкви в Україні.

У своєму зверненні Верховна Рада закликає Варфоломія визнати недійсним акт 1686 року, згідно з яким "у порушення канонів" Київська митрополія була приєднана до Московського патріархату.

"Український парламент закликає Вселенського патріарха взяти активну участь у подоланні наслідків церковного розділення шляхом скликання під егідою Вселенського патріархату Всеукраїнського об'єднавчого собору, який вирішив би всі спірні питання і об'єднав українське православ'я", - йдеться у зверненні.

22 червня спікер Верховної Ради А.Парубій повідомив, що патріарх Варфоломій отримав листа від українського парламенту з проханням надати автокефалію Православній церкві в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У США перша група українських пілотів завершила навчання на винищувачах F-16 - ЗМІ

Керівництво ЄС підтримує пропозицію лідерів Польщі та Греції створити "спільний щит ППО"

Китайські винищувачі під час навчань у Тайванській протоці завдали імітаційних ударів по "військових об'єктах"

Окупанти за день обстріляли вісім громад Сумської області, зафіксовано понад 100 вибухів

Окупанти завдали два удари по Харкову, пошкоджено нежитлові приміщення та житлові будинки

Єрмак під час саміту UNITED24: Україні не потрібен будь-який мир, нам потрібен справедливий мир

Від початку доби було 88 бойових зіткнень, на Покровському напрямку ворог атакував 22 рази за підтримки авіації

Окупанти за добу випустили по Україні 13 ракет і завдали 37 авіаударів із застосуванням 47 КАБів

НБУ планує обмежити Р2Р перекази на час війни 30-ма операціями до 100 тис. грн на місяць

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА