16:46 20.09.2016

"Укрзалізниця" розраховує на чергове підвищення тарифів на вантажоперевезення в I кв.-2017 р.

2 хв читати

ПАТ "Укрзалізниця" розраховує, що чергове підвищення тарифів на залізничні вантажні перевезення відбудеться в першому кварталі 2017 року, повідомив голова ПАТ Войцех Балчун.

"Вантажні тарифи для нас - ключовий елемент стабілізації ситуації в усій компанії. Поточного року, з 30 квітня, підвищилися вантажні тарифи, хоча планувалися два етапи підвищення. Думаю, що наступного року таке підвищення також відбудеться. Ми хочемо, щоб це сталося якнайшвидше - в першому кварталі 2017-го", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

В.Балчун назвав підвищення вантажних тарифів нормальною політикою роботи.

"Це нормальна політика. Якщо ми наше підвищення тарифів порівняємо з рівнем інфляції, то ми навіть не покриваємо цього рівня, тому великий вантаж лягає на нас. У власних ресурсах ми маємо шукати підвищення продуктивності", - пояснив він.

Як повідомлялося, останнє 15-відсоткове підвищення тарифів на залізничні вантажоперевезення в Україні набуло чинності 30 квітня 2016 року.

Раніше повідомлялося, що, згідно із затвердженим фінансовим планом ПАТ "Укрзалізниця", тарифи на перевезення вантажів залізничним транспортом усередині країни з 1 травня 2016 року мали бути підвищені на 15%.

"Нам довелося провести зміни у фінансовому плані щодо рівня підвищення тарифів. Минулого року ми розпочинали з підвищення 15% плюс 15%, цього року виходили з одноразовим підвищенням 15%. У результаті дійшли до середньорічного підвищення на 10%, це означає 15-відсоткове підвищення з 1 травня 2016 року", - повідомляв в. о. голови правління "Укрзалізниці" Євген Кравцов.

Він зазначав, що в підсумковому фінплані капітальні інвестиції знизилися приблизно до 11 млрд грн, розмір EBITDA становитиме 26 млрд грн.

Фінансовий директор ПАТ Олександр Бужор, у свою чергу, повідомляв, що спочатку планувалися дещо більші суми капітальних інвестицій і значні витрати на ремонти, проте у результаті було погоджено дещо менший план, і "Укрзалізниця" була вимушена скоротити план витрат щодо оновлень і ремонтів.

Повний текст інтерв'ю з В.Балчуном буде оприлюднено на головній сторінці веб-сайта агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА