19:04 20.09.2016

Фінансування держпрограм лікування тяжкохворих людей буде збільшено на 2 млрд грн - проект держбюджету

2 хв читати

Проект закону "Про державний бюджет України на 2017 рік" передбачає збільшення фінансування державних програм лікування тяжкохворих пацієнтів на 2 млрд грн - до 5,9 млрд грн.

Як повідомляє благодійний фонд "Пацієнти України", кошти будуть спрямовані, зокрема, на закупівлю лікарських засобів за програмами лікування онкозахворювань, ВІЛ/СНІДу, вірусних гепатитів та інших захворювань

Проект держбюджету передбачає, зокрема, збільшення фінансування лікування пацієнтів із ВІЛ/СНІД - на 484 млн грн, хворих на туберкульоз - на 323 млн грн, дорослу гемофілію - на 301 млн грн, дитячу гемофілію - на 104 млн грн, мукополісахаридоз - на 218 млн грн, фенілкетонурію - на 39 млн грн, на лікування дитячих онкологічних захворювань - на 205 млн грн, онкозахворювань у дорослих - на 47 млн грн, серцево-судинних захворювань - на 43 млн грн, гепатитів - 14 млн грн.

Раніше проект держбюджету на 2017 рік передбачав виділення на фінансування закупівлі ліків за держпрограмами 3,9 млрд грн.

За інформацією БФ "Пацієнти України", збільшення фінансування вдалося досягти в результаті співпраці пацієнтських організацій з органами влади.

Завдяки збільшенню фінансування лікування в 2017 році додатково отримають 34 тис. ВІЛ-позитивних пацієнтів, 25 тис. пацієнтів із туберкульозом, 600 пацієнтів із гепатитом С.

За даними БФ "Пацієнти України", завдяки закупівлям через міжнародні організації за кошти держбюджету 2015 року вдалося заощадити 790 млн грн порівняно з 2014 роком.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відомо про трьох постраждалих, серед них дитина, в результаті ракетного удару по Одесі - ОВА

У результаті денного обстрілу Харкова пошкоджено гаражі, постраждалих немає - Синєгубов

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА