11:49 21.09.2016

На "кіотські" кошти Україна купить гібридні автомобілі для Нацполіції

2 хв читати
На "кіотські" кошти Україна купить гібридні автомобілі для Нацполіції

Україна спрямує 956 млн грн, отриманих у рамках дії Кіотського протоколу, на технічне переоснащення патрульних автомобілів для Національної поліції України, повідомляє департамент комунікації Міністерства внутрішніх справ України.

"Мінприроди на доручення Кабміну успішно провело переговори з японськими компаніями щодо можливості спрямування 956 млн грн на придбання автомобілів із гібридною силовою установкою у розмірі 100% від всього залишку коштів. Це гроші, які надійшли від японських приватних компаній за договорами в межах Кіотського протоколу", - зазначив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

За його словами, нові гібридні автомобілі поєднують у собі бензиновий і два електромотори (сучасна технологія електрокара i-MiEV). "Це автомобілі з гібридною установкою. Вони значно скорочують викиди парникових газів і є набагато безпечніші для довкілля", - розповів міністр.

Раніше, 27 травня, на позачерговому засіданні Кабінету Міністрів України було прийнято рішення про використання залишку отриманих від Японії "кіотських" коштів на закупівлю гібридних автомобілів для Нацполіції. "651 автомобіль Mitsubishi Оutlander PHEV (Plug-in Hybrid Electric) із силовою гібридною установкою надійде до патрульної поліції, груп швидкого реагування, а також обласних та територіальних відділень поліції", - повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Закупівля автомобілів здійснюється через систему ProZorro у рамках договору делегування, укладеного між Мінприроди та МВС України.

"Наші поліцейські отримають найкращу комплектацію. За рахунок низької витрати пального за рік можна зекономити близько 330 млн грн. За ці кошти можна купити ще близько 250 таких авто", - наголосив А.Аваков.

Раніше "кіотські" кошти були використані, зокрема, для модернізації рухомого складу київського метрополітену (близько 1,9 млрд грн) та модернізації парку автомобілів МВС (понад 0,5 млрд грн).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА