13:39 21.09.2016

Темою форуму КIEF-2016 буде "Україна: напередодні четвертої промислової революції"

2 хв читати

Учасники третього Київського міжнародного економічного форуму КIEF-2016, що відбудеться 6-7 жовтня, обговорюватимуть залучення до країни інвестицій для участі України в глобальних процесах розвитку четвертої промислової революції.

"Ми змінили слоган форуму "Україна: із третього світу в перший" на новий, який наголошує, що наша країна має всі шанси опинитися серед фігурантів промислової революції 4.0", – цитується в повідомленні форуму у вівторок слова виконавчого директора КМЕФ Юрія Пивоварова.

Він висловив сподівання, що дискусії КIEF-2016 допоможуть удосконалити державну економічну політику і запропонувати стратегії для бізнесу, щоб Україна була частиною світового процесу розгортання четвертої промислової революції.

У релізі зазначається, що головною темою КIEF-2016 буде питання залучення інвестицій, і всі негативи падіння української економіки можна сприймати як позитивні, якщо йдеться про можливості отримання низької ціни на активи. На думку організаторів форуму, вітчизняна виробнича інфраструктура переважно застаріла, однак вона може отримати високу капіталізацію із залученням необхідних інвестицій і завдяки дешевій робочій силі, розвинутим транспортним каналам, загальному кордону з чотирма державами — членами ЄС та легким доступом морем до Туреччини і країн Близького Сходу. Протягом другого дня форуму експерти обговорять можливості, відкриті в Україні для іноземних інвесторів, інвестиційну привабливість різних секторів економіки, інвестиційні програми українських регіонів.

Згідно з програмою КIEF-2016, у форумі візьмуть участь кілька десятків авторитетних іноземних та українських спікерів: відомі економісти і реформатори, представники великих міжнародних компаній, громадські діячі, члени Кабінету Міністрів і депутати Верховної Ради. Серед них, зокрема, учений-економіст Ерік Райнерт, ізраїльський інвестор Джонатан Пацифісі, радник Світового банку Пітер Ліндхольм і лауреат Нобелівської премії Дан Шехтман. Україну представлятимуть перший віце-прем'єр - міністр економічного розвитку України Степан Кубів, міністр інфраструктури Володимир Омелян, голова комітету Верховної Ради з питань промислової політики і підприємництва Віктор Галасюк.

Як повідомлялося, перший КIEF-2014 був присвячений пошуку контурів структурних реформ, які дозволили б Україні здійснити економічний прорив. Другий форум, що відбувся у жовтні 2015 року, зібрав 67 спікерів з 20 країн світу, 150 представників ЗМІ та понад 800 гостей. Під час нього експерти визначили найбільш дієві інструменти для цього прориву. Крім того на платформі КIEF налагоджена двостороння комунікація між бізнесом і владою у форматі комунікаційного майданчика експертного рівня, на якому регулярно проводяться тематичні публічні дискусії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА