09:40 22.09.2016

Порошенко і Лагард домовилися про приїзд місії МВФ до України восени

2 хв читати
Порошенко і Лагард домовилися про приїзд місії МВФ до України восени

Президент України Петро Порошенко і директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард домовились про наступний візит місії на осінь 2016 року, повідомила прес-служба глави української держави в середу вночі.

"Петро Порошенко і Крістін Лагард домовились про наступний візит місії МВФ до України восени цього року", - йдеться в її повідомленні за результатами переговорів.

П. Порошенко висловив вдячність за рішення ради директорів МВФ щодо продовження програми співпраці з Україною та виділення додаткових обсягів фінансової допомоги.

"Управляючий директор настійно закликає до подальшого здійснення програми економічних реформ, розробленої владою і підтримуваної МВФ", – йдеться в офіційному повідомленні МВФ за підсумками зустрічі.

Співрозмовники також обговорили перебіг реформ в Україні, зокрема було підкреслено про успішне впровадження реформи у фінансово-банківському секторі.

Відкрита МВФ у березні 2015 року чотирирічна програма EFF загальним обсягом SDR12,348 млрд (близько $17,25 млрд) з першим траншем в $5 млрд спочатку передбачала щоквартальний перегляд програми, виділення в 2015 році ще трьох траншів по SDR1,18 млрд (близько $1,65 млрд) і зменшення квартальних траншів у 2016-2018 роках до SDR0,44 млрд ($0,61 млрд).

Водночас Україна, як і в двох попередніх програмах з МВФ, змогла отримати лише перші два транші, після чого виникла пауза в зв'язку з політичною кризою та зміною уряду.

Після приходу нового Кабміну на чолі з Володимиром Гройсманом у квітні переговори про відновлення фінансування були відновлені, проте МВФ вирішив виділити третій транш у розмірі $1 млрд лише в середині вересня. Оновлений меморандум досі не оприлюднено.

Україна до кінця поточного року ще розраховує залучити від МВФ ще $1,3 млрд фінансування в рамках програми EFF.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА