12:20 22.09.2016

"Укрзалізниця" має намір на початку 2017р. випустити відремонтовані пороми на маршрут Україна-Грузія

2 хв читати
"Укрзалізниця" має намір на початку 2017р. випустити відремонтовані пороми на маршрут Україна-Грузія

ПАТ "Укрзалізниця" має намір до початку 2017 року запустити на лінію Одеса-Грузія пороми, що перебувають у неї на балансі, після їх ремонту, повідомив член правління "Укрзалізниці" Марек Залесний.

"Найважливіше для нас — реанімувати пороми. До речі, мене інформували, що вони у настільки жалюгідному стані, що їх можна лише здавати на металобрухт. Але після відвідування Одеси я переконався, що це ще хороші судна з фантастичним обладнанням як для залізничного, так і автомобільного транспорту. У нас в PKP Cargo також були пороми. Однак менш функціональні. І все ж вони приносили прибуток компанії", - сказав він в інтерв'ю профільному виданню "Магістраль".

За словами М. Залесного, вже оголошеной тендер на ремонт одного з них, і ПАТ хотів би якомога швидше запустити їх за напрямком Одеса—Грузія.

"Поставлено чітке завдання — до початку 2017 року вони мають вийти в море.

Наприкінці 2016 р. заплановано зустріч в Казахстані щодо узгодження всіх моментів співпраці, пов'язаної з цим проектом. Думаю, що в наступному році він запрацює. Однак ми активно залучатимемо клієнтів і за напрямком Чорне море—Балтійське море. Будемо повертати статус транзитного перевізника української залізниці — це моє одне з основних завдань", - резюмував член правління ПАТ "Укрзалізниця.

Як повідомлялося, "Укрзалізниця" наприкінці 2015 року отримала на баланс пороми "Герої Шипки" і "Герої Плевни", які були в оренді судноплавної компанії "Укрферрі" (Одеса).

У вересні 2016 року стало відомо, що "Укрзалізниця" і АТ "Грузинська залізниця" мають намір створити спільне підприємство, що здійснюватиме пряме залізнично-поромне сполучення між портом "Чорноморськ" (раніше – Іллічівський порт, Одеська обл.) і грузинськими портами Поті і Батумі.

Раніше "Укрзалізниця" закликала морських перевізників, що працюють між Україною і Грузією через порт "Іллічівськ", при завантаженні поромів віддавати перевагу вагонам, а не автомобілям.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА