14:25 22.09.2016

Луценко має намір внести до ВР подання про зняття недоторканності з нардепа від "Опоблоку" Скорика

2 хв читати
Луценко має намір внести до ВР подання про зняття недоторканності з нардепа від "Опоблоку" Скорика

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявляє про намір внести до Верховної Ради подання про зняття недоторканності з народного депутата від фракції "Опозиційний блок" Миколи Скорика, а до кінця доби четверга очікує підписання підозри в організації заворушень під будівлею Одеської облдержадміністрації 19 лютого 2014 р. колишньому першому заступнику голови ОДА Олександру Орлову.

"Наскільки я розумію, сьогодні буде підписано підозру колишньому першому заступнику Одеської Обласної державної адміністрації громадянину Орлову в тому, що він організував заворушення біля обласної державної адміністрації", - заявив Ю. Луценко у четвер в Одесі під час наради з представниками правоохоронних органів області.

Він також повідомив, що "має намір наступного тижня внести подання про зняття депутатської недоторканності щодо голови Одеської облдержадміністрації громадянина Скорика, який підозрюється зокрема у цих сумних подій".

Як відомо, М.Скорик є народним депутатом України Верховної Ради VIII скликання і перебуває в депутатської фракції партії "Опозиційний блок".

Як повідомлялося, 19 лютого 2014 року близько 150 людей з битами і у касках напали на одеських журналістів, які знімали невеликий пікет представників Євромайдану під будівлею Одеської обладміністрації. У результаті постраждали близько десятка активістів і близько 20 співробітників ЗМІ, зокрема журналісти і співробітники "Комсомольської правди", телеканалів "Інтер", "П'ятого каналу", "Нового каналу", агентства "Укрінформ", низки місцевих видань. Також щонайменше три знімальні групи позбулися техніки - її розбили або відібрали.

26 березня 2015 року заступник прокурора Одеської області Павло Закерничний повідомив, що один з колишніх заступників начальника Головного управління МВС України в Одеській області причетний до масового побиття журналістів та активістів Євромайдану 19 лютого 2014 року. За його словами, стосовно екс-міліціонера ведеться кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України. Зараз його оголошено в розшук. Джерело агентства "Інтерфакс-Україна" в прокуратурі повідомило, що йдеться про Дмитра Фучеджі, якого також розшукують у зв'язку з подіями 2 травня 2014 року в Одесі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, що пропонує вдосконалити систему початкової загальновійськової підготовки

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

Унаслідок атаки БПЛА в Одесі четверо постраждалих перебувають у лікарні, двоє з них - діти - Труханов

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

Ворог завдав ракетного удару по Дніпровському району, попередньо постраждали 4 людини - голова ОВА Лисак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА