18:58 22.09.2016

Інформація про захоплення Культурного центру України в Москві не відповідає дійсності

1 хв читати

Національний культурний центр України в Москві працює в штатному режимі, інформація про його захоплення не відповідає дійсності, повідомляє прес-служба Державного управління справами.

"Державне управління справами проведе перевірку фактів стосовно ситуації, що склалася в колективі Національного культурного центру України у м. Москві, за результатами якого буде вжито всіх необхідних заходів для нормалізації роботи культурного центру відповідно до чинного законодавства та міжурядових угод", - йдеться в повідомленні Держуправління.

Нині, за інформацією прес-служби, Національний культурний центр України в Москві працює в штатному режимі, інформація про його захоплення не відповідає дійсності, усі заплановані заходи проводяться згідно з графіком.

Культурний центр України в Москві створено в 1993 році. У 2003 році передано в управління Державному управлінню справами.

У центрі працюють курси української мови, магазин "Українська книга" та бібліотека ім. Богдана Ступки. Щорічно у бібліотеці проводиться близько 60 книжкових і книжно-документальних виставок. Працює також українська недільна школа ім. Павла Поповича.

Як повідомляли ЗМІ, 21 вересня працівники Національного культурного центру України в Москві з числа громадян Росії захопили будівлю центру, а гендиректора Володимира Іонова, призначеного Україною, не пустили на робоче місце.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА