16:50 23.09.2016

МЗС не рекомендує українцям їхати до столиці ДР Конго

2 хв читати
МЗС не рекомендує українцям їхати до столиці ДР Конго

У зв'язку з масовими акціями протесту в столиці Демократичної Республіки Конго м. Кіншаса, під час яких загинуло багато людей, МЗС України рекомендує співвітчизникам утриматися від поїздок до цього міста.

В оприлюдненому в п'ятницю прес-службою українського зовнішньополітичного відомства повідомленні також зазначається, що громадянам України, які перебувають на території ДР Конго, зокрема в Кіншасі, рекомендується виявляти підвищену пильність і обачність, здійснювати регулярний моніторинг новин щодо розвитку ситуації в країні, уникати місць масового скупчення людей, обмежити пересування містом та його околицями, не брати участі у акціях протесту і демонстраціях, а також не вступати у суперечки з місцевим населенням щодо питань, які стосуються політичної ситуації в цій країні.

"У разі потрапляння в надзвичайні ситуації на території Демократичної Республіки Конго або виникнення інших обставин, що потребують негайного консульського реагування, громадянам України слід невідкладно звертатися на цілодобову "гарячу лінію" МЗС України: +38 044 238 16 57 електронна пошта: cons_or @ mfa. gov.ua)", - йдеться в інформації.

Як повідомлялося, щонайменше, 17 осіб, з яких троє поліцейських були вбиті 19 вересня під час безладів і погромів у столиці Демократичної Республіки Конго Кіншасі.

Насильство розгорілося незадовго до маніфестації проти президента країни Жозефа Кабіли. Перед запланованою акцією протесту, яку влада потім скасували через безлади, сталися серйозні зіткнення між озброєною камінням молоддю та поліцією.

Основні опозиційні політичні партії, що об'єдналися навколо засновника Союзу за демократію і соціальний прогрес, Етьєна Тшисекеді, закликали до маніфестації в понеділок по всій ДР Конго, щоб "попередити" президента Ж. Кабилу за три місяці до закінчення його мандата 20 грудня і вимагати президентських виборів до цієї дати.

Як повідомляють західні ЗМІ, масові акції протестів не припиняються. Протест відбувається в усі великих містах країни - Браззавілі, Кіншасі, Гомі. Станом на 22 вересня, за даними опозиціонерів загальна кількість загиблих перевищила сотню осіб. Поліція повідомила, що загинули троє правоохоронців, а глава МВС країни Еваристе Бошаб звинуватив мітингувальників у спробі заколоту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

Окупанти обстріляли Суми, Білопілля та 13 сіл у Сумській і Чернігівській областях за добу, поранено двох мирних жителів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА