21:54 23.09.2016

В Україні відбулися успішні випробування нової моделі керованої ракети для РСЗВ

3 хв читати
В Україні відбулися успішні випробування нової моделі керованої ракети для РСЗВ

Президент України Петро Порошенко привітав фахівців Київського конструкторського бюро (ДККБ) "Промінь", що входить до держконцерну "Укроборонпром" державного з успішним випробуванням нової керованої ракети для реактивних систем залпового вогню (РСЗВ).

"Вітаю КБ "Промінь" з успішним випробуванням нової моделі керованої ракети!", - йдеться в повідомленні, опублікованому в п'ятницю ввечері на офіційній сторінці П. Порошенка в соцмережі Facebook.

Президент України зазначив, що протягом двох років українські військові отримали десятки зразків нового озброєння і техніки.

"І ми лише на самому початку процесу технічної модернізації ЗС України. Роботи ще непочатий край!", - додав П. Порошенко.

До цього повідомлення також прикріплено короткий відеоролик, в якому в сповільненій зйомці показано пуск ракети з РСЗВ, імовірно, "Смерч". Під час польоту у верхній частині ракети видно несильні вихлопи від спаленного палива, імовірно, встановлених спеціальних маневрових двигунів, завдяки яким здійснюється коригування польоту ракети.

Як повідомлялося, 22 березня 2016 р. О. Турчинов повідомив про успішне випробування ракети українського виробництва. "Ми почали вогневе випробування ракет українського виробництва, Сьогоднішній запуск показав, що наша ракета повністю виконала планові завдання, потрапила точно в заплановану ціль", - сказав він і додав, що розробка нового ракетного озброєння вітчизняного виробництва відбувається в рамках програми відновлення ракетного щита України. Тоді ж він сказав, що це не єдина ракетна програма, над якою працюють українські вчені та оборонпром.

27 квітня 2016 р. П. Порошенко повідомив про значні успіхи і досягнення вітчизняного військово-промислового комплексу. За словами П. Порошенка, на завершальній стадії перебувають роботи зі створення сучасних комплексів управління, модернізації систем залпового вогню та інші проекти. "Значним досягненням є успішно проведені в березні цього року перші випробування вітчизняного високоточного снаряда "Вільха". Це снаряд до реактивної системи залпового вогню (РСЗВ) "Смерч" і ці успішні випробування дають впевненість у позитивному результаті його розробки", - констатував глава держави.

26 серпня 2016 р. на одному з полігонів відбувся успішний випробувальний запуск нового ракетного озброєння, про що першим поінформував позаштатний радник президента України Юрій Бірюков. Інших подробиць він не повідомив, проте прикріпив дві фотографії, на одній з яких зображений спостерігає за перебігом випробувань секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, а на другій – момент після запуску ракети. Зокрема, на опублікованому фото відображена на значному видаленні пускова установка, імовірно, реактивної системи залпового вогню, і злітаючий під 45-градусним кутом ракетний боєприпас.

Пізніше того ж дня прес-служба РНБО України з посиланням на О. Турчинова повідомила, що в п'ятницю завершився важливий і масштабний етап вогневих випробувань ракет українського виробництва. За його словами, "всі запуски ракет відбулися надзвичайно успішно". "На відміну від російських аналогів, українські ракети - керовані, і саме тому ефективніше й точніше вражають цілі, що було доведено під час випробувань", - зазначив секретар РНБО України.

О. Турчинов повідомив, що, окрім пусків ракет, також відбулося "тестування системи управління реактивної системи залпового вогню, створеної українськими виробниками, що забезпечує якісне управління вогнем і точне наведення ракети на ціль".

ДККБ "Промінь"- один з провідних українських розробників озброєння широкого спектра, передусім, авіаційного та протитанкового озброєння, з 2011 року за рішенням уряду входить до складу держконцерну "Укроборонпром"

За даними з відкритих джерел, серед розробок ДККБ "Промінь"- ПТКР Falarick калібру 90, 105, 120, шовідповідають стандартам НАТО, а також 120–мм ПТКР "Комбат" і "Стугна". Напикінці 2015 року ДККБ "Промінь" сертифікувало за стандартами НАТО протитанкову керовану ракету РК-2С калібру 130 мм, використовувану в ПТРК "Бар'єр" і ПТРК "Скіф". Сьогодні підприємство бере участь, зокрема, в програмі оновлення ракетного реактивного озброєння ЗСУ і виступає одним із учасників проекту "Вільха" з модернізації РСЗВ "Смерч" з нової 300-мм керованою ракетою.

З 2015 року ДККБ Промінь" також задіяні в роботах зі створення і модернізації зенітних ракетних систем і комплексів протиповітряної оборони (ППО), зокрема й модернізацію і доопрацювання ЗРК "БукМ1" і ЗРК С-300П.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА