15:45 24.09.2016

У "ЛНР" повідомили про самогубство колишнього т. зв. "голови Радміну" Ципкалова

2 хв читати

Колишній так званий "голова Ради міністрів ЛНР", радник так званого "глави ЛНР", раніше затриманий у справі щодо спроби перевороту в невизнаній республіці, Геннадій Ципкалов скоїв самогубство, повідомляє місцеве видання "ЛуганськІнформЦентр" з посиланням на представника так званої "генеральної прокуратури ЛНР" Сергія Рахна.

"Сьогодні вночі затриманий Ципкалов, ймовірно усвідомивши глибину своїх злочинних дій і зрозумівши, що надана їм оперативна інформація про коло осіб, які брали участь у змові з метою повалення законної влади в Республіці, є безумовно небезпечною для його життя, і будуть зроблені спроби його фізичної ліквідації змовниками, що перебувають на волі, вчинив самогубство шляхом повішання. Наразі його труп оглянули слідчі та експерти, труп направлено на судово-медичну експертизу з метою встановлення точної причини смерті", - цитує С.Рахна видання в суботу.

Представник так званої "генеральної прокуратури ЛНР" повідомив, що під час розслідування встановлено попереднє коло осіб, які протягом 2014-2016 років домовилися про реалізацію сценарію зміщення керівництва "ЛНР" в особі глави невизнаної республіки, перших керівників так званих "Ради міністрів", "Народної ради" та силових структур "ЛНР", з подальшим заняттям зазначених посад певним колом осіб.

"Під час слідства було затримано радника голови ЛНР Ципкалова, з участю якого сьогодні планувалися слідчі дії, а саме його допит як підозрюваного, очна ставка, а також обрання для нього судом запобіжного заходу на період слідства", - розповів С.Рахно.

За інформацією видання, Г.Ципкалов 26 грудня 2015 року попросив т. зв. главу ЛНР прийняти його відставку з посади т. зв. "голови Ради міністрів ЛНР". Надалі Г.Ципкалов на посаді радника голови ЛНР" курирував військово-промисловий комплекс.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА