12:40 26.09.2016

Впровадження нового сухпайка у ЗСУ виходить на фінішну пряму - Бірюков

2 хв читати
Впровадження нового сухпайка у ЗСУ виходить на фінішну пряму - Бірюков

Міністр оборони України Степан Полторак підписав технічні умови для впровадження у Збройних силах України нового сухого пайка, у вівторок фінальне обговорення цього питання відбудеться у президента України Петра Порошенка, повідомляє позаштатний радник президента України Юрій Бірюков.

"Позаду — об’ємна і напружена робота волонтерів, спеціалістів Центру розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних сил України. Попереду - не менш важливий етап - погодження цих технічних умов із профільними міністерствами та Кабінетом Міністрів України. Але на шляху до реформування та вдосконалення забезпечення військовослужбовців не маємо права зупинятися", - наводить слова міністра оборони С.Полторака прес-служба Міноборони в понеділок.

За інформацією відомства, цими технічними умовами розширено асортимент — до раціону розроблено 18 страв. Калорійність для польових наборів нового зразка становить 3500 ккал, а в посиленому варіанті для військовослужбовців у зоні проведення АТО — 4200 ккал на добу та передбачається використання безполуменевого нагрівача їжі.

Як повідомляється, під час розроблення сухпайка було враховано досвід країн-членів НАТО щодо калорійності та упаковки, а також особливості національної кухні.

Окрім цього, у зазначеному харчовому наборі використовуватиметься нова технологія упаковки (реторт-пакет), що дасть змогу отримати готові страви без термічної обробки та забезпечить компактність і зручність під час використання.

"Новий сухий пайок ЗСУ. Який не зовсім сухий - там борщ, там інші супи, там каші з м'ясом, там рагу зі свининою в якомусь там соусі. Сьогодні Степан Полторак підписав технічні умови, це фінальний крок перед купівлею. Гроші на новий сухпай Міністерство оборони вже виділило, перекроївши бюджет і перекроївши витрати", - написав Ю.Бірюков на своїй сторінці у Facebook у понеділок.

За його словами, боротьба за впровадження у ЗСУ цього сухпайка триває вже понад рік. "Ми б’ємося за цей сухпай уже понад рік, пробиваючи неймовірний опір як "тилових" щуренят (не стільки Служба тилу, скільки просто ті, що сидять у тилу), так і цивільних саботажників. Особливо "відрізнився" Мінфін, який ганяє по колу погодження на цей сухпай уже четвертий місяць", - пояснив він.

У вівторок, 27 вересня, доля нормального харчування для українських військових вирішуватиметься в кабінеті президента України, куди викликають міністра фінансів для пояснень та підписання погодження.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА