14:47 26.09.2016

Тренування загонів тероборони відбулися в Херсонській та Харківській областях

2 хв читати
Тренування загонів тероборони відбулися в Херсонській та Харківській областях

У минулі вихідні на території полігону "Олешківські піски" в Херсонській області відбулися заняття з територіальної оборони, в яких взяли участь підрозділи територіальної оборони Генічеського та Новотроїцького районів області.

Як повідомляє в понеділок прес-служба Міністерства оборони України, активну участь у проведенні занять узяв особовий склад оперативно-тактичного угруповання ЗСУ "Південь". "Під час цих заходів були проведені практичні заняття з тактичної, інженерної, медичної та вогневої підготовки з практичним виконанням вправ стрільб зі стрілецької зброї", - йдеться в інформації.

За словами керівника ОТУ "Південь" полковника Валерія Залужного, з бійцями територіальної оборони заняття проводили досвідчені інструктори, які мають досвід участі в проведенні антитерористичної операції.

"Ці заняття проводяться з метою набуття та підтримки практичних навичок особового складу підрозділів територіальної оборони в застосуванні стрілецької зброї, мінної безпеки, наданні першої медичної допомоги та дій в умовах сучасного загальновійськового бою", - зазначив В.Залужний.

У Міноборони також інформують, що чергові тренування загонів територіальної оборони відбулися в Харківській області.

Під час заходу з командирами підрозділів були відпрацьовані завдання щодо охорони та оборони стратегічно важливих об'єктів і комунікаційних мереж. Бійці навчилися працювати з картами, віддавати бойові накази, відпрацювали дії командира під час розгортання підрозділу уздовж лінії зіткнення, відбиття наступу групи умовного противника та пошуку диверсійно-розвідувальних груп.

"Під час попереднього заняття ми відпрацьовували індивідуальні навички, а зараз перейшли на інший рівень, більш відповідальний, оскільки саме зараз ми навчаємося відповідати не лише за себе, а й за своїх підлеглих, навчаємося приймати рішення, від яких залежатиме виконання завдання підрозділом та збереження життя особового складу", - розповів координатор територіальної оборони в Харківській області В'ячеслав Целуйко.

У прес-службі українського оборонного відомства зазначили, що підготовка загонів територіальної оборони посідає важливе місце в загальній системі забезпечення обороноздатності країни. "Протяжність кордону на території Харківської області становить понад 300 км із країною-агресором, тому небайдужі громадяни готуються у будь-який момент стати на захист державного суверенітету України", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пішов із життя перший віцепрезидент Світового конгресу українців Романів

ПАРЄ визнала намір РФ знищувати українську культурну спадщину та ідентичність - профільний комітет ВР

ВАКС обрав запобіжний захід одному з підозрюваних у легалізації коштів у справі про рекордний хабар ексголові ДФС Насірову

Угоду Україна-ЄС з безпеки буде підписано на саміті Євросоюзу - високопоставлений європейський дипломат

ВАКС узяв мера Мукачева Балогу під варту з заставою 30 млн грн

Військові РФ вивозять обладнання із ЗАЕС за допомогою її фіктивного керівництва – ЦНС

Rozetka закриє свій найбільший магазин у Києві - ЗМІ

Зеленський привітав Берсе з обранням генсеком Ради Європи

До комюніке Саміту миру приєдналася Гаяна, його підтримали вже 83 держави та 5 організацій - МЗС Швейцарії

Обсяг обмежень е/е у четвер другий день поспіль буде найбільшим із 17:00 до 23:00 - "Укренерго"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА