17:54 26.09.2016

Київ поки що не готовий до скасування пайової участі

2 хв читати
Київ поки що не готовий до скасування пайової участі

Влада Києва не готові скасувати оплату забудовниками пайових внесків у будівництві житлової та нежитлової нерухомості через відсутність генерального плану та засобів на будівництво інженерних мереж, повідомив заступник голови Київської міськдержадміністрації (КМДА) Геннадій Пліс під час круглого столу в понеділок .

"На сьогодні повністю скасувати пайову участь місто не може з кількох причин. Щодо практики підведення містом інженерних мереж до ділянок: відсутній генеральний план, немає зонінгу, немає детального плану територій, і тому ми не можемо підрахувати якої потужності повинні бути підведені мережі до кожного окремого ділянці. Потрібно знати, що буде на ділянці - завод, або житловий будинок, що вимагають мереж різних потужностей ", - сказав він.

Другою причиною, за словами Г.Пліса, є відсутність необхідних коштів у бюджеті.

"Ми, напевно, могли б самі побудувати ці мережі, і потім продати або здати в оренду саму ділянку. Однак у нас немає достатньо грошей на те, щоб це зробити. Тому зараз діє такий механізм: інвестор сам будує мережі, а ми їх приймаємо. Саме відсутність генерального плану та достатньої фінансової потужності не дозволяє нам перейти на легальну схему ", - сказав він.

Несвоєчасної вважає скасування пайової участі також член Антикорупційної ради при КМДА Віталій Гриб. "Порядок сплати пайової участі не одного разу супроводжувалися зловживаннями. З цього приводу КМДА направляла матеріали в правоохоронні органи. Якщо на законодавчому рівні буде скасовано пайову участь, всі кримінальні справи майже автоматично будуть закриті. І ті суми, які непорядні забудовники заборгували бюджету, вже не можна буде повернути. А це величезні суми", - зазначив він.

Як повідомив Г.Пліс, в КМДА підрахували, що заборгованість забудовників перед бюджетом Києва по сплаті пайової участі становить близько 2 млрд грн, зокрема 700 млн - сума основного боргу, 1,3 млрд - штрафні санкції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА