11:22 28.09.2016

Українська сторона СЦКК опрацьовує питання виконання рамкового рішення тристоронньої групи щодо розведення сил

2 хв читати
Українська сторона СЦКК опрацьовує питання виконання рамкового рішення тристоронньої групи щодо розведення сил

Розведення сил і засобів у визначених ділянках на лінії розмежування на Донбасі здійснюватиметься в повній відповідності з рамковим рішенням тристоронньої контактної групи, наголошує керівник української сторони СЦКК генерал-майор Борис Кременецький.

"Військовослужбовці української сторони СЦКК провели рекогносцировку у зазначених районах відведення із визначенням можливих місць розгортання спостережних пунктів для спостерігачів СЦКК та Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. На думку української сторони Спільного центру СММ, ОБСЄ має відігравати ключову роль у процесі моніторингу та верифікації процесу розведення сил та засобів. Наразі триває погодження окремих технічних питань", - наводить слова Б.Кременецького прес-центр штабу АТО на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.

З метою забезпечення цілодобового моніторингу обстановки на визначених ділянках в українській стороні СЦКК здійснено перерозподіл особового складу та автомобільної техніки. Опрацьовано питання взаємодії та зв'язку зі СММ ОБСЄ з метою оперативного вирішення питань.

При цьому Б.Кременецький наголосив, що українська сторона готова до виконання рамкового рішення.

"Розведення сил та засобів з української сторони у зазначених ділянках здійснюватиметься в повній відповідності із рамковим рішенням при виключному виконанні зазначених у документі умов: 1. Повне припинення вогню впродовж семи діб для кожної з конкретних ділянок розведення, вказаних у додатку до цього рамкового рішення. 2. Постійний моніторинг процесу розведення сил і засобів з боку СММ ОБСЄ", - йдеться в повідомленні.

СЦКК продовжує сприяти повному припиненню вогню, оперативно реагує на можливі факти перешкоджання здійсненню моніторингу і верифікації СММ ОБСЄ та забезпечує безпеку спостерігачів СММ ОБСЄ.

"Збройні сили України суворо дотримуються режиму припинення вогню та неухильно виконують відповідні пункти Мінських угод", - наголосив генерал-майор.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстріляли Львове Херсонської області, пошкоджено школу

Велика Британія передала Міноборони України обладнання для роботи з реєстром "Оберіг"

Росіяни за добу завдали 6 ракетних і 63 авіаційних ударів по території України

Українська авіація завдала дев’ять ударів по районах зосередження противника

На лінії фронту зафіксовано 71 бойове зіткнення

Шольц: Сподіваємося, що ще шість систем "Patriot" буде знайдено для України від НАТО

Зеленський зустрівся з українською єврейською громадою напередодні свята Песах

Мінкультури розробило порядок визначення меж історичних ареалів у населених пунктах

Росіяни обстріляли Нікопольський район, пошкоджено інфраструктурний об'єкт - голова ОВА

Україна продовжує виступати за створення окремого міжнародного трибуналу, який мав би мандат на подолання імунітету лідерів країни-агресора - Мудра

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА