14:08 28.09.2016

До суду для заочного засудження направлено справу ще одного "міністра ДНР"

1 хв читати
До суду для заочного засудження направлено справу ще одного "міністра ДНР"

Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області завершено спеціальне досудове розслідування стосовно жителя Донецька, якого було призначено "міністром "ДНР" у справах цивільної оборони, надзвичайних ситуацій".

Як повідомила в середу прес-служба прокуратури Донецької області, обвинувальний акт стосовно жителя Донецька, підозрюваного у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (участь у терористській групі або терористичній організації), направлено до суду для його заочного засудження.

"Встановлено, що в листопаді 2014 року 36-річний чоловік з особистих політичних міркувань вступив до терористичної організації "ДНР" і указом ватажка терористів Олександра Захарченка був призначений на посаду так званого "міністра у справах цивільної оборони, надзвичайних ситуацій та ліквідації наслідків стихійного лиха ДНР", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що відтоді чоловік не залишив лав "ДНР" і надалі співпрацює з бойовиками. "Пособник терористів видає злочинні накази щодо діяльності установ і організацій, що перебувають у нього в підпорядкуванні, та вчиняє інші протиправні дії, направлені на порушення конституційних прав громадян України, що проживають на тимчасово окупованій території Донецької області", - повідомляють у прокуратурі.

За вчинення зазначеного кримінального правопорушення чоловіку загрожує до 15 років позбавлення волі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА