15:42 28.09.2016

США і ESA надали міжнародній слідчій групі інформацію про катастрофу МН17

3 хв читати
США і ESA надали міжнародній слідчій групі інформацію про катастрофу МН17

США надали міжнародній спільній слідчій групі (Joint Investigation Team, JIT) звіт, в якому було викладено оцінку інформації про напад на літак "Малайзійських авіаліній" рейсу МН17.

"Ми сказали вам, то, що американці надали нам всі відповідні матеріали, які були в них, зокрема там було багато цілком таємних матеріалів", - сказав глава департаменту розслідувань поліції Нідерландів Гілберт Пауліссен брифінгу в Гаазі в середу, відповідаючи на запитання про тому, чи були в розпорядженні групи супутникові знімки, надані США.

Він ухилився від конкретної відповіді на питання про те, чи були серед цих матеріалів супутникові знімки.

"Я не сказав цього (що вивчали супутникові знімки - ІФ), але ми мали право розглядати всі матеріали", - додав Г.Пауліссен.

В опублікованому після брифінгу попередньому звіті JIT за результатами розслідування катастрофи літака "Малайзійських авіаліній" сказано, що у відповідь на нідерландський запит про право допомоги США надали звіт, в якому було викладено оцінка інформації про напад на авіалайнер рейсу МН17.

"Цей звіт може бути використаний в суді. Влада США дійшла висновку, що авіалайнер рейсу МН17 був збитий ракетою SA-11 класу земля-повітря, відомою також під назвою зенітного комплексу БУК, випущеною з місця, що орієнтовно за шість кілометрів на південь від села Сніжного на сході України. Цей висновок відповідає відстані до вищезазначеного місця запуску біля селища Первомайського. Влада США пояснила, як вони дійшли такого висновку. Крім того, влада США вказала, що впевнена в тому, що запуск не міг бути із зенітних комплексів України і що сценарій "повітря-повітря" неможливий ", - сказано в документі.

Також у звіті JIT сказано, що Європейське космічне агентство (ESA), Європейське управління космічних досліджень надало інтенсивну підтримку в пошуку цінних для розслідування супутникових зображень.

"Ця підтримка мала велику цінність: управління ESA не тільки отримало цінні знімки, зроблені усіма супутниками, але також має експертів, які ці зображення проаналізували. У питанні встановлення місця запуску висновки управління ESA підтверджують висновки слідчих групи JIT", - сказано в документі.

Як повідомлялося, "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що прямував за курсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий на сході України 17 липня 2014 року. На його борту було 298 осіб, усі вони загинули. З них - 192 підданих Нідерландів (один мав і громадянство США), 44 громадянина Малайзії, серед яких 15 членів екіпажу, 27 громадян Австралії, 12 - Індонезії, 10 – Великої Британії (один мав і громадянство ПАР), четверо німців і четверо бельгійців, троє філіппінців, один громадянин Канади і один - Нової Зеландії.

З метою розслідування 7 серпня 2014 року було створено міжнародну спільну слідчу групу (Joint Investigation Team, JIT), до складу якої входять прокурори і представники інших правоохоронних органів України, Нідерландів, Бельгії, Австралії і Малайзії, а також представники Євроюсту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

Генштаб ЗС України: На фронті було 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 27 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 13 ракетних та 56 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 11 районах скупчення сил противника

25 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА