12:02 30.09.2016

Ізраїльське посольство направило до МЗС України ноту про наявність антисемітизму в передачах каналу "Планета"

2 хв читати
Ізраїльське посольство направило до МЗС України ноту про наявність антисемітизму в передачах каналу "Планета"

Посольство Ізраїлю в Україні направило до Міністерства закордонних справ України ноту щодо змісту передач ТОВ "Телемережа "Уніка-TV", що працює під логотипом "Планета", яке, на думку дипломатичного відомства, пропагує ксенофобію і антисемітизм.

Як повідомила прес-служба Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, в ноті говориться також про можливості звернення МЗС до компетентних органів щодо цього питання.

Нацрада нагадує, що 31 серпня "Планеті" було винесено попередження після планової перевірки, що зафіксувала низку порушень, зокрема, трансляцію передач, що містять пропаганду винятковості, зверхності або неповноцінності осіб за ознаками їхніх релігійних переконань, ідеології, належності до тієї чи іншої нації або раси, фізичного або майнового стану, соціального походження.

"Факти розповсюдження каналом мови ворожості, особливо в період вшанування 75-х роковин трагедії Бабиного Яру, особливо прикрі та цинічні", - зазначає Нацрада.

Ще одне попередження було винесено мовцеві 14 липня 2016 року.

Ще раніше, 25 червня 2015 року, Нацрада у зв'язку з порушенням умов ліцензії та програмної концепції мовлення, а також внаслідок невиконання його розпорядження про усунення порушень закону України "Про телебачення і радіомовлення" вирішила звернутися до суду про анулювання ліцензії зазначеного мовника. Судовий розгляд продовжується до цього часу, мовник продовжує грубо порушувати умови ліцензії та вимоги законодавства.

У вересні 2016 року Нацрада звернулася до СБУ та МВС з проханням вжити відповідних заходів впливу що телекомпанії, яка поширює в ефірі ксенофобські та шовіністичні висловлювання.

"Національна рада надала МЗС України роз'яснення і впевнена, що нота посольства Ізраїлю в Україні буде серйозним аргументом для якнайшвидшого встановлення МВС правопорушень телекомпанії, що має юридичну адресу в Києві, а здійснює мовлення з території анексованого Криму", - резюмується в прес-релізі.

"Планета" позиціонує себе як єдиний в Україні слов'яно-арійський телеканал. Своїми засновниками він називає виробниче підприємство "Горизонт М" з часткою 70% і фізособу Сергія Ягоду – 30%. "Горизонт М", у свою чергу, належить Костянтину Шпаку з Первомайського (Харківська обл.).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

Окупанти обстріляли Суми, Білопілля та 13 сіл у Сумській і Чернігівській областях за добу, поранено двох мирних жителів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА