13:41 30.09.2016

Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу проти керівників "Правого сектора"

2 хв читати
Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу проти керівників "Правого сектора"

Управління з розслідування злочинів, пов'язаних з використанням заборонених засобів і методів ведення війни, Головного слідчого управління слідчого комітету Росії порушило кримінальну справу стосовно низки лідерів "Правого сектора".

Згідно з інформацією, розміщеною на сайті слідчого комітету РФ, йдеться про розслідування справи проти Дмитра Яроша, Андрія Тарасенка, Андрія Стемпіцького, Валерія Воронова, Артема Скоропадського та інших осіб за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 282.2 Кримінального кодексу РФ - діяльність екстремістської організації.

"Встановлено, що утворений Дмитром Ярошем у 2013 році "Правий сектор" узяв за основу погляди радикального українського націоналізму, підкресленої русофобії і фашизму, при цьому метою організації було "чинення збройним шляхом опору московської агресії", а по суті, виправдання застосування насильства з політичних, расових, національних і релігійних мотивів", - йдеться в повідомленні.

При цьому, в СК РФ зазначають, що "в період не пізніше 2014 року і досі керівники і активісти організації "Правий сектор" на постійній основі систематично планують і чинять злочини, спрямовані проти РФ, її громадян та дипломатичних установ на території України, а також щодо російськомовного мирного населення".

У комітеті повідомили, що встановлена загальна чисельність учасників організації "Правий сектор", становить понад 5000 осіб. До її складу увійшли громадяни України, РФ та інших держав. "В кожній області України організація має структурні підрозділи – штаби, які координують діяльність активістів на місцях. Крім того, керівниками організації створені окремі осередки в країнах Європи та Північної Америки", - повідомляють у СК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА