15:51 30.09.2016

НАБУ хоче допитати Авакова у справі "чорної бухгалтерії" Партії регіонів

2 хв читати
НАБУ хоче допитати Авакова у справі "чорної бухгалтерії" Партії регіонів

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) наступного тижня має намір допитати міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова як свідка у справі так званої чорної бухгалтерії Партії регіонів, повідомили в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП).

Як повідомили в п'ятницю агентству "Інтерфакс-Україна" в САП, антикорупційні органи мають намір допитати главу МВС у зв'язку з поданням ним додаткових матеріалів "чорної бухгалтерії".

"Наступного тижня, я думаю, ми викличемо міністра, допитаємо як свідка, як вони з'явилися, звідки, чому саме зараз вони з'явилися", - повідомили агентству в САП, посилаючись на слова Н.Холодницького.

У свою чергу в прес-службі НАБУ повідомили, що А.Авакова буде допитано, якщо виникне така необхідність. "Є наміри запросити Авакова, щоб дізнатися у нього, де він узяв ці додаткові матеріали, і чи немає ще документів подібного роду", - сказали в НАБУ агентству "Інтерфакс-Україна", додавши при цьому, що певне рішення із цього приводу наразі не прийнято.

"Мені не подобаються дозовані викиди інформації. Таке враження, що ми знову перетворюємо провадження на серіали... Цього не потрібно і не можна робити... Тобто в потрібний час, у потрібний момент через чотири місяці з'являються нові і нові сторінки (щодо "чорної бухгалтерії" Партії регіонів - ІФ), що може свідчити, що хтось комусь дозовано видає... Я так розумію, там чотири аркуші, я ще їх не бачив", - сказав Н.Холодницький в ексклюзивному коментарі телеканалу "112.Україна".

Як повідомлялося, в четвер, 29 вересня, А.Аваков повідомив, що МВС передає до НАБУ кілька оригінальних аркушів так званої чорної бухгалтерії Партії регіонів.

Пізніше того самого дня в НАБУ підтвердили отримання від А.Авакова додаткових документів стосовно "чорної бухгалтерії".

Наприкінці травня було оприлюднено інформацію колишнього першого заступника глави Служби безпеки України Віктора Трепака, який стверджував, що передав до НАБУ документи, які підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівкових коштів деяким колишнім і нинішнім високопоставленим чиновникам. За його словами, йдеться про так звану чорну бухгалтерію Партії регіонів із загальними виплатами на суму близько $2 млрд.

НАБУ розпочало розслідування на підставі заяви В.Трепака за ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

З цих документів випливає, що Партія регіонів фінансувала інші політичні сили, зокрема представлені у Верховній Раді VIII скликання, заявив тоді генеральний прокурор України Юрій Луценко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА