17:32 30.09.2016

У рамках спецоперації в Молдові затримано 28 митників, які працювали на молдовсько-українському кордоні

2 хв читати
У рамках спецоперації в Молдові затримано 28 митників, які працювали на молдовсько-українському кордоні

У п'ятницю в Молдові затримано групу митників із 28 осіб.

Як повідомила "Інтерфаксу" прес-секретар Національного центру з боротьби з корупцією (НЦБК) Анжела Старинська, усіх їх затримали на 72 години працівники НЦБК у рамках здійснюваної спецоперації.

Усі затримані - працівники митних пунктів "Тудора" та "Паланка" на кордоні з Україною. Молдовські ЗМІ неодноразово писали, що через ці митні пункти до Молдови ввозять основну частину контрабанди, яка надходить через українські порти Одеса та Чорноморськ (Іллічівськ). Згідно з повідомленням, затримано також начальника митного пункту Бендер, який також фігурує в кримінальній справі про пасивну корупцію.

У рамках цієї справи в п'ятницю відбулися обшуки на митних пунктах "Паланка" і "Тудора", а також у будинках, квартирах і машинах затриманих митників.

Як повідомляється в прес-релізі Митної служби (МС), слідчі дії НЦБК проводяться за оперативною інформацією та на основі матеріалів, наданих Департаментом внутрішньої безпеки МС.

"Ми висловлюємо жаль у зв'язку з вимушеним тривалим очікуванням у двох точках перетину кордону, спричиненим об'єктивною ситуацією. Ми докладаємо всіх зусиль, щоб у короткий термін прискорити перетин на митницях Паланка і Тудора. У зв'язку з цим ми розпорядилися залучити додатковий персонал з інших змін, і, якщо буде необхідно, залучимо працівників з інших підрозділів", - йдеться в повідомленні МС.

Митна служба заявила, що не робитиме заяв доти, доки операцію не буде повністю завершено, після чого будуть офіційні заяви з боку слідчих.

Як вже повідомляв "Інтерфакс", десять днів тому в Молдові було затримано велику групу працівників судової системи - 15 суддів і трьох судових приставів.

Одразу після цього в одному з інтерв'ю виконавчий координатор правлячої в Молдові коаліції Влад Плахотнюк, головний олігарх, який контролює молдовську владу та правосуддя, заявив, що "в Молдові розпочалося генеральне прибирання". За його словами, "головною метою є викорінення корупції на всіх рівнях".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА