18:39 30.09.2016

Україні поки що варто утриматися від запровадження накопичувальної пенсійної системи

2 хв читати
Україні поки що варто утриматися від запровадження накопичувальної пенсійної системи

Україна поки що варто утриматися від запровадження накопичувальної пенсійної системи, вважає міністр соціальної політики України Андрій Рева.

"У минулому році у нас була інфляція 49%. Яка українська компанія зараз здатна дати інвесторам прибутковість 50% на рік? Ви пропонуєте вкласти гроші пенсіонерів у фінансову піраміду?" - сказав він в інтерв'ю журналу "Фокус".

За його словами, проти такої ідеї також виступає Міжнародний валютний фонд (МВФ).

"Є два таких чудових інститути, як МВФ і Міжнародна організація праці. Вони між собою постійно в антагонізмі. МОП захищає інтереси найманих працівників, а МВФ захищає інтереси буржуазії. Але коли ми вели переговори про перехід на накопичувальну пенсійну систему, обидві ці організації в один голос заявили, що не треба цього робити", - пояснив він.

Глава Мінсоцполітики також висловив думку про необхідність певного періоду для накопичення ресурсів. "Накопичувати щось можна тоді, коли це щось є в надлишку. Якщо в нас у солідарній системі дефіцит у 145 млрд грн, що ми накопичувати будемо?" - зазначив він.

"Ідея накопичувальної пенсійної системи сама по собі хороша, але вона явно передчасна для нас. Давайте реалізовувати ідеї, до втілення яких ми готові. Ось ідея монетизувати пільги на проїзд "перезріла" вже як мінімум на 20 років. За її втілення треба братися насамперед", - додав міністр.

Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко вважає, що запуск накопичувальної пенсійної системи має відбутися не пізніше 2017 року.

"Введення накопичувальної системи пенсійного забезпечення залишається нашою принциповою позицією, і це зафіксовано в програмі діяльності уряду", - наведено його слова в повідомленні прес-служби.

У повідомленні нагадується, що вже понад півтора року у Верховній Раді є законопроект, що передбачає запровадження накопичувальної системи і позбавлення Пенсійного Фонду невластивих витрат: на сьогодні він уже доопрацьований і повторно внесений на розгляд депутатів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прем'єр Бельгії підтвердив участь у Саміті миру - Зеленський

Президенти Латвії та Фінляндії, прем'єр Іспанії візьмуть участь у Саміті миру в Швейцарії

На Одещині збито дві російські авіаракети - ПК "Південь"

На Одещині знищено морську міну - ВМС ЗСУ

Заступник глави МЗС України поінформував гендиректора ОЗХЗ про системні порушення РФ Конвенції про заборону хімічної зброї

Карандєєв виступає за створення заповідника на території урочища Китаїв у Голосіївському районі Києва

Бійці 79 ОДШБр під час ворожого штурму в районі Новомихайлівки знищили 8 російських мотоциклів й 1 БМП

Понад 3 тис. осіб уже отримали консультацію в Центрах рекрутингу української армії, понад 1 тис. - у процесі оформлення - Міноборони

Обвинувачення обох сторін про застосування хімічної зброї в Україні недостатньо обґрунтовані - ОЗХЗ

Унаслідок авіаудару в Комишувасі поранена людина, пошкоджені будівлі, виникла пожежа - Запорізька ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА