13:43 04.10.2016

Мінагропрод проводить перевірки через отруєння алкоголем у Харківській області

2 хв читати
Мінагропрод проводить перевірки через отруєння алкоголем у Харківській області

Міністерство аграрної політики та продовольства проводить перевірки через отруєння алкогольними напоями в Харківській області, повідомив глава відомства Тарас Кутовий.

"Мінагропрод уже проводить перевірки. Спільно з фахівцями Держпродспоживслужби детально розслідуємо випадки отруєнь алкогольними напоями в Харківській області та обстежуємо суб'єкти господарювання, в яких реалізовувався сурогат", - написав міністр на свій сторінці в "Фейсбук".

Міністр також висловив готовність сприяти правоохоронним органам.

"Разом з ними готові перевіряти точки реалізації та походження контрафактної горілки, вилучаємо смертельно небезпечну продукцію. Робота триває", - додав Т.Кутовий.

Крім того міністр заявив, що підприємства "Укрспирту" не мають технологічної можливості виробляти метиловий спирт, з якого був зроблений отруйний контрафакт.

"Але моя позиція залишається незмінною: приватизація для "Укрспирт" - обов'язкова. Ті корупційно-тіньові схеми, які діють там зараз, повинні бути знищені. Нами підготовлено відповідний законопроект, чекаємо плідної голосування депутатів ВР", - зазначив Т.Кутовий.

Як повідомлялося, метиловий спирт, який використовувався в сурогатному алкоголі, що виготовляється на території Харківської області та став причиною масових смертей, постачався одним з підприємств в Сєверодонецьку (Луганська обл.), а туди спирт привозили з РФ.

"Канал надходження в Харківську область метилового спирту, який став основним інгредієнтом смертельного "коктейлю", від якого вже померло 38 осіб, встановлено. Він постачався з одного з підприємств Луганської області, яке розміщене в Сєверодонецьку. Це підприємство, що офіційно займається й продажем метанолу, ввозило зазначену продукцію з Російської Федерації", - написав перший заступник Державної фіскальної служби України (ДФС) Сергій Білан на своїй сторінці в соцмережі Facebook 1 вересня.

За його даними, всього посереднику було продано понад 5 тонн метанолу, який згодом був доставлений організаторові виготовлення сурогатного алкоголю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА