09:53 06.10.2016

Кожна зі сторін самостійно заявить про готовність до відведення сил у Петрівському та Станиці Луганській

1 хв читати
Кожна зі сторін самостійно заявить про готовність до відведення сил у Петрівському та Станиці Луганській

Сторони конфлікту на Донбасі визначили терміни розведення підрозділів у Станиці Луганській (на лінії зіткнення з "ЛНР") та селі Петрівському (на лінії зіткнення з "ДНР"), заявив журналістам спецпредставник ОБСЄ Мартін Зайдік.

"Сторони визначили конкретні дати розведення, я їх називати зараз не буду. Було досягнуто повного взаєморозуміння про те, що кожна зі сторін самостійно заявить про готовність до відведення", - сказав М.Зайдік журналістам.

Він заявив, що дотримання сторонами режиму припинення вогню дало б змогу активізувати процес розведення сторін конфлікту в пілотних зонах безпеки.

Між тим прес-секретар представника України в тристоронній контактній групі Леоніда Кучми Дарина Оліфер написала у Facebook, що 7 жовтня відведення відбуватиметься в Петрівському, а 9 жовтня - в Станиці Луганській.

Крім того, учасники контактної групи обговорили ключові питання політичного врегулювання.

"Обговорювалося питання модальності місцевих виборів, дорожня карта та питання амністії", - сказав М.Зайдік.

Досягнуто також домовленості про візит координатора гуманітарної підгрупи від ОБСЄ до самопроголошеної "Донецької народної республіки" з тим, щоб він міг особисто зустрітися із затриманими українськими військовими та ознайомитися з умовами їх тримання.

Гуманітарна підгрупа також обговорила умови фінансування дитячих притулків у зоні конфлікту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА