10:08 10.10.2016

Контррозвідка СБУ затримала в Рівному російського шпигуна

1 хв читати
Контррозвідка СБУ затримала в Рівному російського шпигуна

Агента головного розвідувального управління генерального штабу збройних сил Російської Федерації затримали в Рівному співробітники контррозвідки Служби безпеки України.

"Шпигун - громадянин України, який постійно проживає в Росії, повинен був завербувати одного із старших офіцерів штабу Сухопутних військ ЗСУ. За передачу документів з грифом "таємно" і "цілком таємно", що стосуються бойової підготовки, озброєння, мобілізаційного розгортання і військової співпраці Збройних сил України з іноземними партнерами, агент ГРУ мав запропонувати українському офіцеру та його сім'ї російське громадянство, а також гроші. Сума залежала від актуальності й важливості військових секретів", - зазначено в повідомленні прес-центру СБ України, оприлюдненому в неділю.

В інформації вказано, що контррозвідка СБУ встановила куратора шпигуна, - це співробітник російських спецслужб Олександр Ілюхін.

Український військовослужбовець, отримавши пропозицію про співпрацю з російськими спецслужбами, звернувся до СБУ. 7 жовтня 2016г російський шпигун в'їхав в Україну для отримання секретних документів, над якими вже "попрацювали" оперативники української спецслужби.

Наступного дня він був затриманий співробітниками СБУ "на гарячому" під час отримання "флешки" з дезінформацією, яку вважав секретними документами військового характеру.

Тривають слідчі дії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У зв'язку з кібератаками на політпартії, у яких Німеччина звинуватила спонсороване ГРУ угруповання, союзники по НАТО виступили з заявою

Глави МЗС України та Чехії обговорили прогрес ініціативи щодо закупівлі артснарядів і посилення військової допомоги

Боррель від імені ЄС у зв'язку з кібератаками спонсорованого РФ угруповання АРТ28: не потерпимо і використаємо весь спектр реагування

ТЧХУ: Інформація в соцмережах про збір персональних даних для отримання грошової допомоги та наборів до Великодня - фейк

Кабмін пропонує створити підгрупу з питання конфіскації російських суверенних активів за кордоном - Шмигаль

У Харкові внаслідок ворожих авіаударів загинула жінка, двоє чоловіків постраждали - Синєгубов

Тимчасово непридатні до військової служби проходитимуть повторні огляди - заступниця міністра охорони здоров'я

Ворожим авіаударом зруйновано кілька будинків у Харкові, під завалами люди - мер

Ворожа пропаганда намагається відвернути увагу світової спільноти від злочинів, скоєних ЗС РФ - Офіс генпрокурора

Окупанти завдали удару по Харкову, загорівся приватний будинок - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА