10:41 10.10.2016

Після розведення сил у 3 районах Україна в Мінську наполягатиме на відкритті КПВВ в Золотому і відновленні моста в Станиці Луганській

2 хв читати
Після розведення сил у 3 районах Україна в Мінську наполягатиме на відкритті КПВВ в Золотому і відновленні моста в Станиці Луганській

Після завершення процесу розведення сил і засобів у певних ділянках лінії зіткнення на Донбасі представники України в Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі наполягатимуть на відкритті контрольного пункту в'їзду-виїзду в Золотому і відновленні пошкодженого моста в Станиці Луганській.

"Після відведення ми наполягатимемо в Мінську на відкритті КПВВ в Золотому і відновленні моста в Станиці", - повідомила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої групи Ірина Геращенко в понеділок на своїй сторінці у Фейсбук.

За її словами, ключовим результатом процесу розведення сил сторін у певних районах є те, що припинилися випадки порушення режиму тиші.

"Щодо Станиці Луганської, то там військові повинні дотримати прописаний графік і почати відведення після тижня режиму тиші. Військові сподіваються, відведення в Станиці відбудеться найближчими днями", - написала вона.

Стосовно побоювань наслідків відведення українських військових із займаних позицій, які висловлюють місцеві жителі, то І.Геращенко зазначила, що доки на окупованій території перебувають понад 40 тис. незаконно озброєних бойовиків, небезпека провокацій, обстріл, наступ залишаються на всій лінії фронту - "як у містах відведення, так і в містах невідведення".

"Завдання влади і мінської групи - боротися за відновлення контролю над лінією розмежування та повного виведення іноземних найманців і зброї за поребрик, але це важкий і довгий процес. Щодо дій місцевої влади, то, очевидно, вона має провадити роз'яснювальну роботу з місцевим населенням", - додала вона.

Говорячи ж про ситуацію станом на минулі вихідні безпосередньо в Золотому і Петрівському, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ повідомила, що українські військові облаштовують місце для постійної дислокації СММ ОБСЄ, постійний пункт спостереження.

"Головне, щоб СММ були готові в повному обсязі виконувати свої функції і цілодобово чергувати - моніторити ситуацію в місцях відведення, як це передбачає рамкова угода. Поки що представники місії лише епізодично приїжджають на місце відведення", - зазначила І.Геращенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА