18:17 10.10.2016

Адвокат Сущенка переконаний, що справа його підзахисного закінчиться обміном

3 хв читати
Адвокат Сущенка переконаний, що справа його підзахисного закінчиться обміном

Адвокат Марк Фейгін, який захищає інтереси заарештованого в РФ українського журналіста Національного інформаційного агентства "Укрінформ" Романа Сущенка, переконаний, що справа його підзахисного приведе до його обміну на когось затриманого в Україні, як це відбувалося раніше із затриманими в РФ українськими громадянами.

"Моя думка така: я думаю, ця історія закінчиться обміном", - сказав М.Фейгін в ефірі телеканалу "112" у понеділок за підсумками своєї зустрічі з Р.Сущенком.

"Ви знаєте мою позицію... Вона ґрунтується не лише на моєму досвіді, а й озирніться навкруги на кейси українців, які ми знаємо, зокрема за 276-ю статтею про шпигунство, ну того ж Солошенка або Виговського (затримані в РФ Юрій Солошенко та Валентин Виговський - ІФ), або деяких інших. Це свідчить про те, що нічим іншим, окрім як обміном, на мій погляд, це завершитися не може", - додав він.

При цьому захисник українського журналіста вважає дуже малоймовірним, що справа завершиться до набуття чинності судовим рішенням стосовно Р.Сущенка. "Інше питання, що це може пройти швидко все. Ми провини не визнаємо, вони стверджують, що Сущенко винен, які проблеми? Суд закритий, ніхто його не бачить і не знає, що там відбуватиметься. Тому можна швидко пробігти цю стадію і перейти вже до вирішальної", - зазначив адвокат.

За його словами, зустріч із його підзахисним тривала близько чотирьох годин, під час якої вони "обговорили практично всі питання, що стосуються справи". М.Фейгін розповів, що Р.Сущенко "в порядку, почувається він добре", отримує передачі та грошові перекази, забезпечений усім необхідним у побутовому плані.

"Ми зуміли скласти письмові його свідчення... Над ними ще треба буде попрацювати кілька днів, але їх буде долучено до матеріалів справи - це його версія подій, того, що з ним відбувалося", - розповів М.Фейгін про результати зустрічі.

Адвокат розповів, що для захисту інтересів Р.Сущенка має намір отримати з допомогою МЗС України та консульства України в РФ "низку важливих документів". "Ми робитимемо запити про отримання документів. У нас є досвід і хороший і поганий щодо залучення (до справ - ІФ) документів, отриманих з України. Я сподіваюся їх уникнути в цій справі", - сказав він.

М.Фейгін також наголосив, що в справі Р.Сущенка, окрім процесуального, є й суспільно-політичний бік, "який буде вирішальним". "Зокрема, наприклад, найближчий візит Путіна (президент РФ Володимир Путін - ІФ) до Олланда (президент Франції Франсуа Олланд - ІФ) 19 жовтня, якщо він все-таки відбудеться, повинен на своєму порядку денному мати в обов'язковому порядку питання про Романа Сущенка. Він акредитований був при низці відомств та міністерств і при Єлисейському палаці в Парижі, будучи кореспондентом українського видання. Тому його доля має хвилювати президента Олланда, який також буде ще до візиту Путіна до Парижа виступати в ПАРЄ", - додав адвокат.

Він також розповів, що український консул може зустрітися з Р.Сущенком 14 жовтня, "він отримав листа про це з відповідних відомств і з МЗС російського". На запитання про роль консула в справі українського журналіста М.Фейгін сказав: "Консул же не займається власне кримінальною справою... але без МЗС України, без консульської підтримки нам Романа не врятувати - це я вам точно можу сказати".

Як повідомлялося, Р.Сущенка було затримано в Москві 30 вересня за начебто "шпигунську акцію". Лефортовський суд Москви 1 жовтня заарештував його на два місяці у кримінальній справі про шпигунство.

У Києві назвали затримання журналіста провокацією, а його обвинувачення в шпигунстві – надуманими. У Міністерстві закордонних справ України 7 жовтня відбулася зустріч із російським консулом щодо недопуску українських консульських працівників до Р.Сущенка. Йому було передано ноту протесту з вимогою надати доступ консульським працівникам до затриманого.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль обговорив військові потреби України з болгарським колегою Главчевим

KSE Institute за $3 млн Світового банку навчить 6 тис. людей роботі з МФО

У Нікопольському районі вже 6 постраждалих від обстрілів, зокрема дитина - обладміністрація

Окупанти завдали удару по Криворізькому району, постраждав місцевий житель

Лубінець передав МФЧХ документи, що свідчать про низку порушень у діяльності російського Червоного Хреста

Окупанти завдали удару по Херсону, повністю зруйновано кілька приватних будинків - обладміністрація

Данія виділяє Україні новий пакет допомоги в розмірі EUR33,5 млн

Кулеба обговорив із главою МЗС Антигуа і Барбуди шляхи подальшого розвитку двостороннього співробітництва між країнами

У Києві відбулася координаційна зустріч між посольством Італії, офісом AICS та італійськими гуманітарними організаціями

Українська авіація завдала за добу ударів по 5 місцях скупчення окупантів і їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА