18:50 10.10.2016

АвтоКрАЗ створив новий український броньований всюдихід "Халк"

2 хв читати
АвтоКрАЗ створив новий український броньований всюдихід "Халк"

ПАТ "АвтоКрАЗ" (Кременчук Полтавської обл.) презентує новий важкий броньований всюдихід КрАЗ-Халк (Hulk).

"Сімейство важких броньованих всюдиходів КрАЗ поповнилося новою нетиповою для вітчизняного виробника моделлю колісної формули 4х4. До "Урагану", "Шреку" і "Фіони" приєднався КрАЗ-Халк (Hulk), що має конструкцію, яка раніше не застосовувалася у цій лінійці машин", - повідомляється на офіційному сайті автовиробника в понеділок.

Новий бронеавтомобіль створений на базі всюдихода КрАЗ-5233. Всі агрегати автомобіля закріплені безпосередньо на основному корпусі. До 16 тонн (з 18-ти у "Шрека") знизилася його повна маса, також помітно зменшилась висота всього виробу і посадкова висота. Це значно поліпшило ергономіку та експлуатаційні якості машини.

Днище бронекорпуса має V-образну конструкцію, що в разі підриву розсіює силу удару від вибуху, спрямовану на пасажирів. Балістичний захист бронеавтомобіля відповідає рівню 2 по STANAG 4569. Бронювання виконано таким чином, що куля, випущена під будь-яким кутом до поверхні автомобіля, не проникла всередину, не зустрівши на своєму шляху елементів броні. Крім того, мінімізовано можливість прострілу в результаті рикошету.

Протимінний захист – рівень 2а та 2б по STANAG 4569: підрив міни (6 кг у тротиловому еквіваленті) під будь-яким з коліс або днищем автомобіля. Усі вікна багатошарові куленепробивні, внутрішній шар виконаний з подвійного полікарбонату.

Потужний 310-сильний дизельний мотор з турбонаддувом надає можливість бронеавтомобилю розвивати швидкість до 90 км/год, він же забезпечує високу ефективність роботи за екстремальних температур від - 45 до + 45 градусів. Механічна дев'ятиступенева коробка передач легко адаптує автомобіль до конкретних умов експлуатації. Автомобіль вміщує 12 осіб.

КрАЗ-Халк призначений для оперативної доставки особового складу військових підрозділів усіма видами доріг і бездоріжжю, їх вогневої підтримки, для чого оснащений сучасним озброєнням і засобами активного і пасивного захисту, а також транспортування вантажів і устаткування різного призначення.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА